1970 yılı İnegöl'ü de etkileyen bir deprem olunca, Kütahya'nın ilçelerinden birinde görev yapan orman muhafaza memuru hemen memleketi İnegöl'e doğru yola çıktı. Kütahya, Eskişehir, Eskişehir'den ise İnegöl'de inmek üzere Bursa istikametine giden bir otobüse bindi.

Hesapladığı gibi olmadı, uyumuştu, uyandığında ise araba İnegöl'ü geçmiş, Eski Bursa Yolu üzeri Kazancı taraflarında ormanlık alanın yakınındaydılar. Üniformanın imtiyazı da olunca, muavine kızdı, söylendi, inmek istediğini söyledi. Şoför ve muavin özür dilediler. "Beyefendi inmeyin, bu saatte sizi kimse arabasına almaz. Biz sizi Bursa'dan bir arabaya bindirip gönderelim"

İnegöllü ikna olmadı, otobüsten indi. Saat 00.30 aylardan da mart, hava da soğuktu. İnegöl yönüne giden birkaç arabaya işaret etti ise de durmadılar. Saat 02.00 den sonra Bursa istikametine giden arabalara da işaret etmeye başladı onlar da durmadılar. Saat 02.30 olunca çevreden taş toplamaya başladı, topladığı taşları yola dizdi, beylik tabancasını çıkardı bir ağacın arkasına saklandı.

Gelen araba olursa mecburen duracaktı, öyle de oldu. İnegöl istikametine giden sebze meyve işi yapan bir İnegöllü kamyonetçi yola dizili taşları görünce yavaşladı, durdu. Elinde silahı ile orman muhafaza memurumuz arabaya yaklaştı, durumu anlattı. Kamyonettekiler haklı olarak korkmuştu, sonra hem meseleyi anladılar, İnegöl'e doğru yola koyuldular.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

SÜLEYMAN ARSLAN: Demokratik Sol Parti İnegöl İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı, esnaf. 1941 yılı İnegöl-Doğanyurdu Köyü doğumludur. Köyünde meydana gelen heyelan nedeni ile Hocaköy'e, 1969 yılında ise Bursa'ya taşındı. Fotoğrafçılığı Bursa'da öğrendi. Gemlik'te bir fotoğraf stüdyosu açtı. 1976 yılına kadar Gemlik'te yaşadı bu tarihten sonra İnegöl'e yerleşti. Mesleğini ilçemizde sürdürdüğü gibi sosyal hayatın içinde de yer almaya çalıştı. 05 Eylül 1988 tarihinde DSP Genel Merkezi'nce İnegöl ilçe Teşkilatını kurmakla görevlendirildi. 31 Ocak 1989 tarihinde İlçe kongresi yaparak durumunu kongre ile de tescilledi. Sonraki dönemlerde de DSP İlçe Teşkilatı çalışmalarına katkısını sürdürdü. 22.06.2000 tarihinde ilçemizde vefat etti. Kaynakça : 23 Eylül 1988 Yıldırım Gazetesi

AHMET CEMALETTİN ARSLANOĞLU: Bursa Müftülüğü Merkez vaizi, din adamı, 1933 yılı İnegöl doğumludur. Tülek Hoca olarak da bilinir. Temel din eğitimini babasından aldı. Salih Yalçınsoy (Tren Hoca) da hafızlık eğitimine devam etti. İnegöl Merkez Vaizi Mustafa Karaatlı Hocadan da bir süre Arapça öğrendi. İnegöl Ortaokulu mezunudur. 1951-52 öğretim yılından itibaren İstanbul İmam Hatip Lisesi öğrencisi oldu. Mezuniyet ve askerlik sonrası ilçemizde Çinili Camii ve Hacı Hafız (Lazlar) Camilerinde İmam-Hatip olarak görev yaptı. Uzun yıllar Bursa Merkez Vaizliği görevinde bulundu. Bir dönem İstanbul'da vaizlik yaptı. 2002 yılında vefat etti. Kaynakça: 21.03.2017 tarihi kızı Tuğba Arslanoğlu ile görüşüldü.