İsrail'i kuran İngiliz aklının dünyanın gelmiş geçmiş en büyük sömürü imparatorluğu olduğunu bilmeyeneniz yoktur herhalde. İsrail'de çalınan topraklar üzerine İngilizlerin himayesinde kurulmuş korsan ve işgalci bir devlettir. Ağa babaları ingilizlerin izinde hala daha yerel Filistin halkının topraklarını gaspederek genişleme politikası uygulamaktadır.

Uluslararası af örgütü raporlarına göre, yerleşim yeri, otoyollar, çitler ve ilgili altyapı çalışmaları için topraklara el koyma, zapt etme ve izinsiz alma binlerce Filistinlinin zorla tahliyesi ile sonuçlandı.

Filistinli'nin toprağını çaldılar.

Bu, Filistinlilerin sağlık hizmetine, eğitime, işlerine ve ailelerine ulaşmalarına engel oldu. Bu durum, topraklarını ve kaynaklarını yerleşim alanları yüzünden kaybetmiş çalışan nüfusun gelirini ciddi derecede kesintiye uğrattı. Çalışan nüfus gelirini elde edemiyor. Dünya Bankası'na göre, bütün bu kısıtlamalar ve engeller ekonomik gelişmeye zarar veriyor.

Filistinli'nin parasını da çaldılar.

Ayrımcı su politikaları ve uygulamaları Filistinlileri suya erişim hakkından yoksun bırakıyor.

Filistinli'nin suyunu da çaldılar.

Aynı şekilde yerleşim alanlarının inşaatı Filistinlilerin evlerine, ürünlerine, tarım alanlarına ve geçim kaynaklarına zarar veriyor. Filistinliler; İsrail yetkilileri tarafından, yaptıklarından nadiren sorumlu tutulan yeni gelen yerleşimcilerin şiddet içerikli tacizlerinden ve yakıp yıkmalarından dolayı sıkıntı çekiyor.

Filistinli'nin huzurunu da çaldılar.

İsrail devletinin ev yıkımları, toprak işgali ya da geniş çaplı ve uzun süre devam eden kapatmalar, sokağa çıkma yasakları ile Filistinli'nin özgürlüğünü de çaldı.

9. YALAN ŞAHİTLİĞİ YAPMAYACAKSIN

Yalancılık dinleri olmuş olan İsrail yıllardır "barış" politikaları adı altında tüm dünyaya yalan söylemeye devam ediyor. Söyledikleri ile yaptıkları tezat oluşturan siyonistler Filistin halkını yıllardır varil bombaları, misket bombaları atarak katlediyor.

10. KOMŞUNUN HİÇ BİR ŞEYİNE GÖZ DİKMEYECEKSİN

İnsan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayarak zorbaca genişleme politikaları güden bir korsan devletin komşusunun bir şeyine göz dikmemesi düşünülebilir mi sizce?