TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun yirmisekizinci haftasında deplasmanda karşılaştığı Sakaryaspor A.Ş. ile 2-2 berabere kalarak lidere adeta kafa tuttu.

Sakaryaspor A.Ş. geçtiğimiz hafta deplasmanda 1461Trabzon FK'yı uzatma dakikalarında attığı gol ile yenerek Trabzon'dan 3 puanla dönerken önemli oyuncularından Burak Süleyman'ı sakatlıktan, Ozan Sol ve Ömer Bozan'ı da sarı kart cezasından dolayı kaybetmişti. Bu oyuncular dışında sezonu kapatan Serkan Odabaşıoğlu ve Savaş Yılmaz da temsilcimiz İnegölspor'a karşı forma giyemeyecekti. Bunun yanısıra temsilcimiz İnegölspor'da ise Kadir Salih sakatlığı, Fatih Cerlek de sarı kart cezasından dolayı yer alamayacaktı.

Yeni Sakarya Atatürk Stadında oynanan maçta ev sahibi konumundaki Sakaryaspor A.Ş., sezonun ilk yarısında İnegöl'de 5-0 kazanmış olmanın rahatlığıyla yine farklı bir skorla kazanacağını düşünmüş, buna karşı İnegölspor'un son haftalardaki çıkışı ile son üç maçtan da galibiyetle ayrıldığını unutmuş olacak ki temsilcimizin olağanüstü oyunu karşısında adeta şaşkına döndü.

Temsilcimiz İnegölspor maça iyi başladı. 8.dakikada Ersel Aslıyüksek ve 29.dakikada Ömer Faruk Ermeç ile 2-0 üstünlüğü yakaladı. İlk yarıda Bahadır Taşdelen ve Ömer Faruk Ermeç ile yakalanan 2 önemli pozisyonda top filelere gönderilebilseydi sonuç çok daha farklı olabilirdi. Maç 2-0 lehimize devam ederken maçta kötü bir yönetim gösteren orta hakem Yunus Dursun 39.dakikada Sakaryaspor A.Ş. lehine tartışmaya çok açık olan bir penaltı verdi. Hakem bu pozisyonda sol bekimiz Serkan Sözmen'in kolları arkada saklı olmasına rağmen topun kendisine çarpmasına hem penaltı noktasını gösterdi hem de 2.sarı karttan kırmızı kartla Serkan Sözmen'i oyundan ihraç etti. İnegölspor bu dakikadan itibaren güçlü rakibi karşısında 10 kişi oynamak zorunda kalınca maçın seyri de değişmiş oldu. Penaltı atışını Mustafa Tahir Babaoğlu gole çevirince durum 1-2'ye geldi. Rakip ataklarını arttırsa da defans oyuncularımız ve kalecimiz Gökhan Siverek'in yerinde müdahaleleri ve kurtarışları rakibin gol silahlarına geçit vermedi ve ilk yarı da İnegölspor'un 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da İnegölspor 2-1 üstün olmanın getirdiği avantajı korumaya yönelik başarılı bir savunma anlayışı ile sahada mücadele etti ve takım olarak başarılı bir oyun ortaya koydu. Yine bu yarıda da Ömer Faruk Ermeç ve Yusuf Özdemir ile bulunan 2 önemli pozisyondan yararlanamadı. Sakaryaspor A.Ş. ise bu yarıda temsilcimiz karşısında alacağı galibiyet ile şampiyonluk için puan avantajı elde etmek ve skoru lehine çevirmek için tüm hatlarıyla baskılı bir oyun sergilemeye başladı. Rakibin birçok gollük pozisyonunda yine defans oyuncularımız ve özellikle kalecimiz Gökhan Siverek gole izin vermedi. Fakat maçın 64.dakikasında köşe vuruşundan gelen topta boş durumdaki rakip stoper Ümit Kurt'un durumu 2-2'ye getiren golü kaydetmesine engel olamadı. Bu dakikadan sonra İnegölspor takım olarak sahada çok iyi mücadele etti ve lider Sakaryaspor A.Ş.'ye gol atma fırsatı tanımadı. Maç da 2-2 berabere bitti.

İnegölspor bu skorla puanını 38'e çıkartarak, grupta 10.sıradaki yerini korudu. İnegölspor önümüzdeki Cumartesi günü bu hafta 1461Trabzon FK'yı yenen Turgutluspor ile kendi evinde karşılaşacak.

Evet, sezonun en önemli karşılaşmasında üstelik deplasmanda ve 17.500 kadar taraftarının önünde planlı, kontrollü ve başarılı bir oyun sergileyerek, lider Sakaryaspor A.Ş.'nin 3 puan hayalini suya düşüren İnegölsporumuzun başta Sakaryalı olmasına rağmen tam bir profesyonellik örneği gösteren Teknik Direktör Şaban Yıldırım olmak üzere tüm teknik heyeti ve futbolcu kardeşlerimi teker teker kutluyor, onlara teşekkür ediyor ve onlara diyorum ki: Olsun... Maç 2-2 bitse de Sakaryaspor A.Ş.'ye kafa tutup iyi bir ders verdiniz ya...10 kişi kalsanız da iyi bir mücadele örneği gösterdiniz ya... Sahip olduğunuz gücünüzü herkese gösterdiniz ya... Bu da bize yeter...

Önümüzdeki Cumartesi günü kendi sahamızda oynayacağımız Turgutluspor karşısında galibiyetimizi yazmak dileklerimle...