GençGazete İnegöl'de medya sektöründe 15 yılını tamamladı.

Bugün elinizde gazetemizin 4614. Sayısını tutuyorsunuz.

İnegöl'ümüzün diğer gazetelerinin yayına başlama tarihlerini ve bazılarının da el değiştirdiğini dikkate aldığımızda, İnegöl'ün mevcut en uzun ömürlü gazetesiyiz.

15 yıllık süreçte, 4 renk basım başta olmak üzere İnegöl basın dünyasında hep ilkleri yaşattık ve sektörde öncü olduk.

Malumunuz ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Ekonomik verilerin iyi durumda olduğunu söylemek mümkün gözükmüyor. Döviz baskısı artarak devam ediyor. Dış ve iç sebeplerle sektörde yaşanan olumsuz gelişmeler basılı medyayı da çok derinden sarsmaya başladı. Aslında bu sarsıntı Büyükşehir'e bağlanma süreci ile başlamıştı.

Döviz kurunda meydana gelen artış kağıt fiyatlarını da aynı oranda etkilemesi sebebiyle özellikle yerel medya büyük darbe aldı. Sadece kağıt değil bütün giderler dolara ve Avro'ya bağlı. Özellikle kağıda yapılan zamlar, artan maliyet sebebiyle bir çok gazete kapanma noktasına gelirken, bir kısmı da sayfa ve baskı sayısını azaltma, 4 renk baskıdan vaz geçme ve gazete fiyatını arttırma yoluna gitti.

Çünkü gazetelerin gelirleri, bırakın kar etmeyi artık artan maliyetleri karşılayamamakta ve her gün zarar yazmaktadır. Bu durum ulusal gazeteler için de geçerlidir.

Sadece İnegöl'de değil şu anda tüm Anadolu basını yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

Yaşanan olumsuz gelişmeler GençGazete olarak bizleri de bir takım tedbirler almaya sevk etti. Gazetemizin sayfa sayısında azaltmaya gittiğimiz gibi bugünden itibaren de siyah beyaz çıkma kararı aldık. Bu zorunlu gelişmeden dolayı okuyucularımızdan özür diliyoruz. Çıktığı günden beri siz okuyucularımızın bizlere gösterdiği güven ve teveccüh için teşekkür ederiz.

Şüphesiz GençGazete yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen, içerik kalitesinden taviz vermeden, doğru ve doyurucu haberleri ile İnegöl'ün özgür ve öncü gazetesi olmaya devam edecektir.

ÖMER ŞEN

GENŞ AJANS-GENÇ GAZETE YÖNETİM KURULU BAŞKANI