Bu yazı, kitap meraklısı maydanoz ve örnek alınacak bir insan olarak nitelendirdiği okuyan ve düşünen kır saçlı hakkında...

2016 yılının 7. sınıfın ikinci dönemi, herhangi bir ayın herhangi bir günü, Beden Eğitimi dersi:

Tenis oynamaktan canı sıkıldığı için direğin yanında durmuş voleybol oynayanları izliyordu. İzlemekle yetinmeyip maçı komik bir şekilde yorumluyor ve aradaki rekabeti yumuşatıyordu. O sırada kendisine doğru yaklaşmakta olan bir sekizinci sınıf öğrencisini gördü. Öğrenci, din hocasının onun çağırdığını söyleyince 8/A sınıfına gitti.

İçeri girdiğinde öğretmenin suratındaki gülümsemenin arttığını gördü. Acaba ne yapmıştı da böyle güzel bir gülümseme ile karşılanmıştı? Diğer arkadaşını beklediği için bilgi alamadı. En sonunda arkadaşı geldi ve hocası durumu anlattı. Meğer "Ufka Yolculuk" yarışmasından Çanakkale gezisi kazanmışlar da haberi yok!

Ödül töreni, ya o akşamdı ya da bir sonraki akşam. Hatırlamıyordu şimdi. Ödüller dağıtıldıktan sonra program bitti. Eve gidip kalan ödevini bitirme ve daha sonra kafa dinleme hayalleri kuran kızcağız, bir de baktı ki babası birisiyle konuşuyordu kapı önünde. Babası onun kim olduğunu kısaca açıkladı. Kızcağız, Zeki Konukoğlu Lisesinde sıradan bir şahıs diye düşündü fakat yanıyordu. Edebiyatçı ona "bizim okula gelmek ister misin?" diyerek gayet normal ve düzgünce sordu. Bizimki -yani maydanoz- küstah ve kendini beğenmiş saçma sapan bir tiple "ben Fen Lisesi'ne gideceğim" dedi.

Hatırladıkça güler ve kendinden utanır. Günler sonra 7 Ağustos 2017 Pazartesi sekizinci sınıfın yaz tatili... Hafta sonu kitaplarının en küçük ayrıntısına kadar temizlediği ve rafları düzenlemekten yorulduğu için dinleniyordu. Önünde televizyon, bir elinde telefonu, diğer elinde kitap "gel keyfim gel..." diyordu. Kitap hariç diğerleri 1000 parça yap-boz, origami, 3D origami şeklinde değiştirdi günden güne. Kısacası, Malatya tatilinden önce dinlenme noktasına geldiği sayılmazdı, hayat ona güzel...

Mutfakta oturan annesi TEOG sonuçlarının açıklandığını haber verince paldır küldür kalktı oturduğu yerden. Koşar adım annesinin yanına gitti. Altyazı küçük televizyonda tam görünmediği için büyük tv. de o kanalı açtı. Doğruydu, gecikeceği sanılan sonuçlar dört gün evden açıklanmıştı. İlk iş olarak alt yazıyı telefonla çekip WhatsApp grubuna attı. Altına Ahmet Hocam bu haber doğru mu diye yazdı. Hocadan cevap gecikmedi. Doğruydu... Aylak aylak evde yatan sınıf arkadaşları anında kendi düşüncelerini yazmaya başladılar.

Sonuçlara hemen bakmak istediği için mesajları sonra okumayı tercih etti. Birinci denemede sonuncu öğrenemedi ikincide öğrendi ancak. Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi...

Üzülmüştü fakat babası sevinmişti. Çünkü etkinliksever ve yerinde duramayan kızı için en iyi yerin orası olduğunu düşünmekteydi. Sınıftakilerin de istedikleri okullara yerleşemediğini de öğrenmişti mesajlardan. Daha sonra babası "seni Ahmet Hoca ile tanıştırmak gerek" dedi.

Kimdi bu adam ve neden tanışmalıydı, cümlesini bitirdiği zaman Ahmet Hoca sınıftan içeri girdi. İyi insan lafın üstüne gelirmiş.

7 Ağustos'tan sonraki günler...

İZKAL'i araştırmaya başladı. Bilgisayarın başında hem araştırma yapıyor hem de düşünüyordu. Düşündüğü tek şey o hocasıydı. Acaba nasıl biriydi? 9. Sınıfların dersine giriyor muydu? Onu araştırmak için daha dış görünüşü hakkında bilgi sahibi olmalıydı. Bunun yanlış bir davranış olduğunu bildiği halde babasının şarjdaki telefonuna yaklaştı. Kilidi açabilmesi için kendi baş harfini çizmesi yeterliydi, rehberi açtı. A harfine baktı. Bir yığın insan adı gördü. Ancak o yoktu, telefonunu yerine koyup araştırmaya devam etti. Okulun dergilerinden birisinin konusu mektuptu... Açıp okuduğu mektupların çoğu o hocaya yazılmıştı. Genel olarak düşünceler olumlu yöndeydi, daha çok merak etti ve okumaya devam etti. Birkaç gün sonra babası, abisini aradı ve ondan Ahmet Hoca adlı edebiyatçının numarasını istedi. Amcası, telefonla konuşurken rehbere girmeyi bilmediği için telefonu kapatıp WhatsApp'tan attı. Kızcağız o anda numarayı hafızasına kaybetti çaktırmadan. Telefonunu aldı ve hafızasındaki numarayı oraya aktardı. (DEVAM EDECEK)

Ceren ORHAN