"Bana bir harf öğretenin kölesi olurum." Hz. Ali,

Hz. Ali'nin bu sözü öğrenmenin, eğitimin önemini anlatan ne kadar güzel bir sözdür. Öğrenmek, öğretmek insan hayatının en önemli görevlerinden biri olduğuna göre, hayatı anlamlandırmada bu kadar etkili olan bu kavramları, hayatımızdan ne kadar uzak tutabiliriz. Hiçbir zaman, hiçbir şekilde uzak tutamayız. Tutmamalıyız da zaten. Öğrenmek, öğretmek her insanın en önemli vazifelerinden biridir. Ancak bu vazifeyi kendine görev bilmiş öyle bir meslek vardır ki. O da " ÖĞRETMENLİK"tir. Bu meslek grubundaki kişiler, öğrenmeyi ve öğretmeyi kendisine görev bilmiş kişilerden oluşmaktadır. Öğretmenlik, sadece okulda öğrencilerle yapılan bir meslek değildir. Olamaz da zaten çünkü eğitim bir süreçtir. Bu sürecin içerisinde okul saati sadece bir zaman dilimidir. Öğretmenliğin doğrudan görünmeyen ama aslında daha önemli olan kısmı ;okul saati dışında öğrencilerle ne kadar iletişim kurulmuş, onların hayatına ne kadar katkı sağlanmış işte öğretmenlik mesleğinin asıl önemli olan kısmı budur. Bu meslekte öğrencilerle ilgili dönütleri hemen alamıyorsunuz. Bunu için bazen yılların geçmesini beklemek lazım. Olsun, bu durum biz öğretmenler için sorun değil öğrencilerimiz hem ahlak hem de meslek olarak en güzel yerlerde en güzel şekilde olsunlar da varsın biz onlardan geç haber alalım hiç sorun değil.

Ülke olarak zor günler yaşadığımız bu süreçte biz öğretmenler de ülkemiz, öğrencilerimiz ve milletimiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz yapacağız da inşallah. Öğrencilerimizden uzak kalmak biz öğretmenleri de derinden üzdü. Ancak her şey sağlığımız için. Çünkü sağlık olmadan insanın hayatındaki hiçbir şeyin anlamı olmuyor. O yüzden öce sağlık dedik ve biz de bu süreçte üzerimize düşeni yapmak için kolları sıvadık. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi öğrencilerimiz oldu. Onlarla olan iletişimimizde teknolojinin imkanlarından da yararlanarak öğrencilerimizle iletişime geçtik. Onların önce moral olarak kendilerini iyi hissetmeleri gerektiğinin farkındaydık bu nedenle onlarla iletişime geçerek bu süreci hayırlısı ile anlatacağımıza olan inancımızdan onlara da bahsettik. Ki inanıyoruz ki biz bu süreci hayırlısı ile en güzel şekilde atlatacağız. Ondan sonra onlarla bir planlama yapıp derslerimizi düzenli bir şekilde nasıl çalışacağımızı belirledik.

Milli Eğitim Bakanlığının bu konudaki çalışmalarını rehber edinip onlarla dersimizi uzaktan da olsa yapmaya çalıştık ve çalışıyoruz da. Bulduğumuz bütün dokümanları öğrencilerimizle paylaşıp gece gündüz demeden onlara ulaştırmaya ve onların çalışmalarının sonuçlarını öğrenmeye çalışıyoruz. Velilerimiz ile görüşüp öğrencilerimiz ile ilgili telefon görüşmeleri yapıyoruz, öğrencilerimiz arayıp onlara destek olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Peki, bunlar yeterli mi? Tabi ki hayır. Öğrenmek ve öğretmek sadece öğrenciler için mi yapılır? Hayır, öğretmenlik büyük, küçük, yaşlı, genç herkese hitap eden bir meslektir. O yüzden bizler de elimizden geleni yapmak adına öğretmen arkadaşlarımızdan oluşan bir ekiple kaymakamlık bünyesinde görev alan "Vefa Sosyal Destek Grubunda" görev almaya başladık. Çünkü ülkemizin, insanlarımızın bize ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı görmezden gelemezdik. Gelmedik de, çağrı merkezinde görev alıp ihtiyacı olan halkımızın isteklerini not aldık, maaşını alamayan vatandaşımıza maaşını çekip teslim ettik, gıda ihtiyacı bulunan insanımıza alışverişini yapıp teslim ettik. Görevimiz bitti mi peki? Tabi ki hayır, bitmedi. Biz öğrenmeye ve öğretemeye adanmış olan hayatımızın, mesleğimizin farkındayız. Bunun için elimizden geleni yapacağız inşallah. Hem öğrencilerimize hem insanımıza kısacası ülkemize hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız, bizim mesleğimiz bu çünkü.

Biz öğretirken öğrenen bir meslek grubunun üyesiyiz. Bu mesleği yaparken yaşımız kaç olursa olsun, yerimiz neresi olursa olsun ( Hem okul hem ev hem de devletimizin belirlediği her yerde) canla başla görevimizi yerine getireceğiz inşallah. Görevimizi yerine getirirken biliyoruz ki bu süreci hayırlısı ile en güzel şekilde atlatacağız ve bir an önce öğrencilerimize kavuşacağız. Öğrencilerimiz bizi özledi farkındayız çünkü biz öğretmenler de onları çoookkkkkk özledik. Evde kalın, sağlıkla kalın öğrencilerimiz. İnşallah okullarımızda sizinle buluşacağımız günleri biz de iple çekiyoruz ve sizlere sesleniyoruz. " SİZLERİ ÇOK ÖZLEDİK ."

Altın ERYILMAZ

31 Mart 20