İnegöl İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdür, Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Kurucu Başkanı, cemiyet adamı, eğitimci. 1936 yılı İnegöl doğumludur. İlk ve ortaokul eğitimini ilçemizde yaptı. 1950-51 yılı İnegöl Ortaokulu mezunudur. 1956 yılı İstanbul İmam Hatip Lisesi İhzarı Sınıfı İlk mezunlarından olup "2" numaralı diplomanın sahibidir.

İmam-Hatip olarak başladığı meslek hayatını imam hatip liseleri meslek dersleri öğretmeni olarak sürdürmüştür. 1974-75 öğrenim yılında faaliyete geçen İnegöl İmam Hatip Lisesi Kurucu Müdürüdür. Sağlık gerekçesi ile erken yaşta emekli olsa da eğitim gönüllülüğü hayatı boyunca devam etmiştir.

Sosyal hayatın içinde de yer almaya çalışan Nusret Vardar; Uzun süre İlim Yayma Cemiyeti İnegöl Şube Yöneticiliği, Türkiye Diyanet Vakfı İnegöl Şubesi Kurucu Yöneticiliği (1978), Organize Sanayi Bölgesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Başkanlığı (1992), İnegöl Ulu Camii (sonradan Konukoğlu) Yaptırma ve Yaşatma Derneği Kurucu Yönetici (1995) görevlerinde bulunmuştur.

1992 yılı Ensar Vakfı İnegöl Şubesi Kurucu Başkanıdır. 24 Ocak 2015 tarihinde Bursa Kent Konseyi ilçemizde kendisi ile "Buluşma Etkinliği" düzenlemiştir. Üst düzey arapçası, osmanlıcası ve entelektüel birikimi İnegöl insanına olduğu kadar akademisyenlere de başvuru kaynağı olmuştur.