İsmi ilçemizde bir lisede yaşatılmaktadır. 1923 yılında Kayseri'de doğdu. 1930 yılında manifaturacı çıraklığı ile çalışma hayatına başladı. 1939 yılında kendi şirketini, 1952 yılında da arkadaşları ile birlikte Birlik Mensucat Fabrikasını kurdu. 1966'da İstanbul'a yerleşerek ticaret hayatına burada devam etti. Sultanhamam piyasasının en önemli isimlerinden biri oldu.

Çok ortaklı girişimlerdeki öncülüğü ile tanınıyordu. 1987 yılından itibaren İnegöl Organize Sanayi Bölgesinde de Küçükçalık firması olarak faaliyete geçtiler. Nuh Mehmet KÜÇÜKÇALIK 2002 yılında vefat ettiğinde 3000'in üzerinde çalışanı olan uluslararası bir firma arkasında bırakıyordu.

Hayırsever bir insan olan KÜÇÜKÇALIK, Kayseri Nuh Mehmet KÜÇÜKÇALIK Anadolu Lisesi (1984) ve Erciyes Üniversitesi Makbule Küçükçalık Yabancı Diller Yüksekokulu (1999)'nu hayatında Türk Milli Eğitimine armağan etti. Çocukları Yaşar KÜÇÜKÇALIK ve Yılmaz KÜÇÜKÇALIK'ta 2004 yılında babalarının adını verdikleri Nuh Mehmet Küçükçalık Lisesi'ni İnegöl'ümüze armağan ettiler.

Aynı okul 2010-2011 yılından itibaren Anadolu Lisesine dönüşerek hizmetini sürdürmektedir. Vefatından sonra Yazar Naşide GÖKBUDAK tarafından "Nuh Mehmet Küçükçalık-Artık Güneş Batıyor"adlı bir kitap ile hayatını anlatan bir kitap basıldı.

Kaynakça : mebk.meb.gov.tr/meb-iys-dosyalar/38/15/icerikler/nuh-mehmet-kücükcalik-kimdir., nadirkitap.com/nuh-mehmet-kucukcalik-in-hayatı

CEMİL KÜÇÜKFİLİBE

Ressam, 1953 yılı İnegöl doğumludur. İlkokulu Gazipaşa İlkokulu'nda okudu. İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Lisesi 1969-70 öğrenim dönemi mezunudur. İnegöl Lisesi öğrencisi olduğu dönemde okul masa tenisi takımının sporcusu idi. 1968 ve 1969 yıllarında iki yıl üst üste okul takımı olarak Bursa Şampiyonu oldular ve Türkiye Şampiyonası Finallerine katıldılar.

Eskişehir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünde iki yıl eğitim görse de sürdürmedi. ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde yükseköğrenimini sürdürdü. 24.02.1977 tarihinde İnegöl Devrimci Gençlik Derneği Kurucu Yönetim Kurulu üyesidir. Askerlik sonrası girdiği Bursa Oyak Renault'ta emekli olana kadar çalıştı. İlk resim sergisini henüz İnegöl Lisesi öğrencisi iken Cemil Kavukçu ile birlikte Ankara'da açmıştı. İkincisini de 28 Ekim 2008-05 Kasım 2008 tarihlerinde yine Ankara'da açtı.

Ressamlığı ile ilgili iki kitabının da kapağını yaptığı arkadaşı Cemil Kavukçu şunları söylüyor "Kozasını sessizce ören, hiçbir iddiası olmayan, sevdiği ve kendini bu yolla ifade edebildiği için resim yapan alçakgönüllü bir sanatçıdır... derin ve içe işleyen öyküler anlattı resimlerinde". 01 Mart 2014 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 03.09.2016 Kardeşi Hüseyin Küçükfilibe görüşüldü.