CENNETİN KAPILARI AÇILDI

Ramazan ayının rahmet gölgesi üzerimize düşmeye başladı?Ne güzel

Efendimiz buyurdular ki; Ramazan ayı girdiği zaman cennetin kapıları açılır, cehennemin kapıları kapanır ve şeytanlar da bağlanır.

Normalde cennetin kapıları kapalı mı ki, Ramazan?da açılıyor? Tabiî ki hayır? Şüphesiz cennetin kapıları sürekli açık ve inananları bekliyor. Ramazan ayında cennetin kapılarının açılmasından şunu anlamalıyız: Ramazan ayında o kadar çok bereket, hayır ve sevap işi var ki, bunlar vesilesi ile cenneti kazanma imkânı daha yüksek.

CEHENNEM KAPILARI KAPANDI

Şüphesiz cehennem kapıları da sürekli açık... İnkâr ve zülüm sahipleri için cehennem hazır, bekliyor... Ramazan ayında cehennem kapılarının kapalı olmasından şunu anlayabiliriz: Ramazan ayının bereketi ile günahlar azalır. İnsanlar haramlardan daha çok uzaklaşır. Böylece insanı cehenneme düşüren işler olmaz.

Şeytanın bağlanmasına gelince, oruç sebebi ile şeytan insanları fazla kandıramaz olur. Ramazan ayının fazilet ve bereketi ile adeta şeytanın eli kolu bağlanır. İnsanlara fazla zarar veremez. Nefsimize gelince, orucu tuttuğumuz gibi nefsimizi tutmak da bize düşüyor.

Tabiri caizse Ramazan da cennetin müşterileri artar, cehennemin müşterileri azalır. İnsanlar şeytanlardan çok meleklere kulak verir.

Bizim için de geçerli mi bu Can? Ramazan ayını hayır ve iyilikler için fırsat bilelim,olur mu?

RAMAZAN DÜNYANIN HER YERİNDE

Düşünebiliyor musunuz? Dünya da aynı anda bir buçuk milyar insan oruç tutacak. Aç ve susuz kalma eyleminde bulunacak milyonlar? İmkanları olduğu halde elleri ekmeğe ve suya uzanmayacak. Bu ne güçlü bir imandır?

Ramazan Ayının başlaması ile birlikte dünyanın her yerinde farklı bir heyecan yaşanıyor..

Dünyanın zengin, fakir, sıcak, soğuk, uzak, yakın her bölgesinde sofralar Ramazan için kuruluyor. Niyetler, sahurlar, iftarlar, teravihler, mukabeleler, hep aynı gaye için? Renkler, ırklar, iklimler, kültürler, sofralar, adetler farklı, ancak niyetler ve oruçlar aynı. Onları birleştiren ezanları ve duaları var. Onlar aynı inancın insanları?

Allah için aç ve susuz kalmak? Allah için nefsi arzulardan uzak durmak? Dünyanın en eski, en büyük eylemi bu?

İFTAR SOFRASINDA BAYRAM

Bir de iftar sofralarımızı bayram yerine çevir miyor muyuz? Bu ne güzelliktir, bu ne cömertliktir böyle? Başka bir kültür böyle bir hazineye sahip değil.

İftar vesilesi ile dost, eş, akraba davet edilir. Birlikte iftar yapılır. Birlik, beraberlik, akrabalık, bereket açısından ne güzel bir uygulamadır bu.

Böyle yapmakla Efendimizin sünnetini yerine getiriyoruz. Ev sahibi iftar sofrasında ziyafet verir. Efendimiz müjdeliyor: Kaç oruçluya ziyafet vermişse o kadar oruç sevabı yazılır hanesine.

Şimdiden planladık mı, hangi gün, kimlere iftar vereceğimizi?

TARİHTE BUGÜN

Suriye Devlet Başkanı Hafız Esatın ölümünden sonra tek aday oğlu Başar Esat, Devlet Başkanlığına getirildi. (2000)

Hindistanın ikiye ayrılmasıyla oluşan Pakistanın genel valiliğine Muhammed Ali Cinnah getirildi. (1947)

Dünya Hukuk Günü

BİR AYET-İ KERİME

?Oruç tutmamak için geçerli bir mazeretiniz olsa da, oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.? (Bakara 184)

BİR HADİS-İ ŞERİF

?Oruç kötülüklere karşı bir perdedir. Biriniz oruç tutacak olursa kötü söz sarf etmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa ben oruçluyum desin ve ona bulaşmasın.? H.Ş

GÜNÜN SÖZÜ

Doktorlara ilaçların en şifalısını sual ettim: Açlıktır ve az yemekdir. Yani oruç tutmaktır. dediler . (Muhammed bin el-Haris )

BİLİYOR MUSUNUZ?

Oruç?un başlama anına imsak, bitiş anına iftar dendiğini biliyor musunuz?