Dün İnegöl'de bir intihar teşebbüsü daha yaşandı. Bu son 1 haftada 3.teşebbüs. Diğer ikisinden ayrı olarak bu kez bu haberi siz bizim gazetemizde yada sitemizde görmediniz.

İnegöl Online, Yıldırım Gazetesi, E-İnegöl başta olmak üzere hep birlikte alınmış bir karardı bu. Emniyetin de artık işin şova dönüştürülmeye başlanması nedeniyle ricası sonrası bu intihar teşebbüsü bizlerde yer almadı.

Yer almadı ama o soruyu sormamıza engel değil bu durum: 'İnegöl'de son 1 haftada 3 kez intihara neden teşebbüs edildi? '

Ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiriyoruz. İşsizlik bir dert, ekonomik sıkıntılar ailevi bir takım sorunları da beraberinde getirebiliyor.

Aile müessesesinin yıpranması bu tür vakaların artışını da tetikliyor. Sabır denilen kavramın unutulur olması, kanaatin artık yaşamımızın hiçbir noktasında yer bulmaması sonucunda bu tarz kararları da ne yazık ki alabilen insan sayıları artıyor.

Bunun sebeplerini iyi araştırıp; mutlaka adımlar atmalıyız. Bu Kaymakamlığın, Belediyenin, Emniyetin, basının, hepimizin görevi...

CUK OTURDU

Yepyeni bir programımız var artık: CUK. İnegöl'ün gündemine CUK oturan programın ilk bölümünde Uğur Bayram ve Kani Ahmet Erbay ile İnegöl gündemini değerlendirdik.

İnegöl'deki Suriyeliler, Mahalle Konakları, Belediyeye TC ibaresinin eklenmesi ve altyapı konularında 1 saat fikir ortaya koymaya çalıştık.

Her hafta sizleri İnegöl Online-Genç Gazete ortaklığındaki programımıza bekleriz. Önümüzdeki hafta yepyeni konularla sizlerle birlikte olacağız.

AR-GE FESTİVALİ !

İnegöl Belediyesi ilk kez Ar-Ge ve Kariyer Günleri Festivali düzenledi. Güzel düşünülmüş bir proje ancak biraz aceleye getirilmiş. Bir de içeriğinde gereksiz oyunlar dolu.

Bizim güzel dediğimiz kısma değil de eleştireceğimiz kısma takınılır ama olsun. Biz derdimizi anlatalım. Konuk seçimleri hoşuma gitti. Master Chef Uğur müthiş bir seçim. İnegöl ile irtibatlı kişileri daha fazla bu kente çağırmamız lazım.

Proje içinde çuval yarışı, yoğurt içinde bir şeyler bulma yarışları gereksiz. Zaten 3-5 bir çoğu da aynı çocuğu koyup yapmak için yapmanın da anlamı yok.

Mesela yağışın olacağını meteoroloji bangır bangır bağırırken; ara vermek akıllara gelmemiş. O saatte ıslanan, robotları, elektronik aletleri perişan olanlar var.

Velhasıl festival gibi olmasa da; ilki olması nedeniyle eksikliklerin giderileceğini düşünüyorum. İnşallah seneye daha güzeli yapılır. Tabii robotların yarıştığı yerde çuvallarla da yarışmazsak...