Yaşadığımız dönemde İslam Dünyası emperyalist batılıların şamar oğlanına dönmüş durumda.Gelen vuruyor,giden vuruyor.İç çekişmeler,teknoloji üretememek,işgaller, açlık,mültecilik,ahlaki yozlaşma, terör ve daha nice sorunla boğuşuyor İslam ülkeleri.Çare bulmamız, kafa yormamız gereken çok mesele var.Bu meselelere çare üretebilmenin yolu birlikte hareket etmekten geçiyor.

Bu kadar farklılıklar, ayrışmalar varken nasıl birlik olabiliriz ki diye düşünebilirsiniz.Ancak;ortak noktalarımızın,farklılıklarımızdan çok daha fazla olduğunu unutmayalım.

Dini,siyasi,ekonomik,

mezhepsel farklılıkları en az bizim kadar fazla olan Avrupalılar birleşip,Avrupa Birliğini kurabilmişlerse,bizde pekala Türk Birliği, İslam Birliği gibi birlikleri kurabiliriz/kurmalıyız.

Avrupa Birliği başta olmak üzere dünyada pek çok birlik kuruluyor da neden Türk-İslam birliği kurulmasın?

Sanırım bunun önündeki en büyük engel,bunun yapılabilirliğine inanmamak veya bu fikre peşinen karşı çıkmaktır.Ve bu düşünce oryantalist bir bakıştan yani, kendimize Avrupalıların gözüyle bakmamızdan kaynaklanmaktadır.Egemen güçlerin korktuğu şey birlik olmamız olduğu için,aramızdaki farklılıkları kaşıyarak aramıza duvarlar örmüşlerdir.

Örneğin Araplar'a;'Türkler sizi yüzlerce yıl sömürdü' demişler.Sonra bize dönüp; 'Bu Araplar, 1.Dünya Savaşı'nda sizi arkadan vurmuşlar' demişlerdir.Oysaki biz yüzlerce yıl hizmet ettik İslam dünyasına,Haçlı saldırılarında siper ettik kendimizi.

Oysaki Araplar'ın bir kısmı bize ihanet ederken bir kısmında Tarblusgarp'ta, Yemen'de, Hicaz'da, Çanakkale'de bizimle beraber savaşıp, bizimle beraber şehit olmuşlardı.Oryantalistler nasıl bakmamızı istiyorsa öyle bakar olduk birbirimize.Hep olumsuz örnekler üzerinden baktık yaklaştık farılıklarımıza.Zaten bu nedenle, sömürünün en kötüsü zihin sömürüsüdür.Zira;DÜŞÜNCELERİNİZİ YÖNLENDİRENLER HERŞEYİNİZİ YÖNETİRLER.

1071'den beri yüzlerce kez karşımıza dikilen, daha 100 sene önce Anodolu'yu bile işgal eden,hala bize karşı her numarayı çeviren,her terör örgütünü destekleyen Avrupalılar'ın birliğine üye olmak için 60 senedir uğraşmamız normal karşılanırken, Türk Dünyası veya İslam Dünyası için birlik olma fikri neden anormal karşılanıyorki?

Neden birlik olmayalım,neden birbirimizin teknolojik eksiklerini gidermeyelim,neden birbirimize bilimde destek olmayalım,neden ekonomide birbirimizle işbirliği yapmayalım,neden inancımızı ve kültürlerimizi koruyarak dünyada güç ve söz sahibi olmayalım, neden birbirimizin eksiklerini tamamlamayalım,neden işgallere ve sömürülere karşı işbirliği yapmayalım?

Türk-İslam dünyasıyla elele vermek boğuştuğumuz sorunları büyük oranda çözecek imkanlar barındırmaktadır.Er yada geç olmalıdır, olacaktır.Batılılar,batıkafalılar veya bazı İslam ülkelerinin başındaki satılmışlar istemiyor diye bu fikri savunmaktan çekinmeye,peşinen 'olmaz' demeye gerek yok.Bal gibi olur.Neden olmasın?