İnegölspor, 1984 yılından beri Profesyonel Liglerde... 2 ve 3.liglerde önemli maçlara çıktı. Bunun yanında Türkiye Kupası'nda da adından fazlasıyla söz ettirdi.

Beşiktaş'ı 14 Şubat 2006 yılında mağlup ettiğimiz maç unutulmaz maçlar arasında yerini aldı. Bunun yanında Bursaspor başta olmak üzere Sivasspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor gibi ekipleri eleme başarısı gösterdi.

Süper Lig takımlarının bir çoğunu İnegöl'de ağırladı. Bir çok maçı ulusal kanallarda canlı verildi. Türkiye genelinde İnegöl'ün önemli şekilde reklamını da yaptı.

Fakat İnegöl kendi değerlerini o stat ile Türkiye'ye öğretemedi. Bizim stadımızın neden bir adı yok hep merak ederim.

İnegölspor-Beşiktaş maçı oynanacak. Nerede? İnegöl İlçe Stadı'nda. İnegölspor, Konyaspor'u ağırlıyor. Nerede? Adı olmayan İlçe Stadı'nda.

Sahi niye bu ilçenin stadyumuna bir isim vermeyi düşünmemişler? 33 senedir Profesyonel Liglerde mücadele eden bu takımın stadının adı yok. Bana komik geliyor.

Trabzonspor, stadın yapılmasında büyük emekleri olan bir beden eğitimi öğretmeni Hüseyin Avni Aker'in adının yaşatıldığı statta futbol oynadı. Sarıyer, Futbol Federasyonu'nun ilk başkanı Yusuf Ziya Öniş'in adını taşıyan statta maçlarını oynar.

Karabükspor, eski Belediye Başkanı Dr. Necmettin Şeyhoğlu ismini yaşatır stadında. Gaziantep de eski bakanı Mehmet Kamil Ocak'ın.

Bazı statların adları ise kurtuluş tarihleridir. Adana 5 Ocak Stadı, Bandırma 17 Eylül Stadyumu gibi.

İnegöl, bunu neden şimdiye dek düşünmedi? Adı Turgut Alp Stadı olsa yada 6 Eylül Stadı da olabilir. Ama isimsiz kalması mantıksız geliyor bana.

Aynı durum Spor Salonu için de geçerli. İnegöl Kapalı Spor Salonu. Benzer isimler Spor Salonu için de düşünülebilir. Orada da Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş gibi üç büyüklerin yanı sıra Ziraat, Halkbank, ARKAS gibi voleybolda söz sahibi olmuş takımları konuk ediyor İnegöl Belediyespor.

İlçe Spor Müdürlüğü bu konuda bir adım atabilir. İlçenin önemli bir değerini stadımıza ve Spor Salonumuza isim olarak verebilir.