İnegölspor Buca ve Sancaktepe gibi iki zorlu deplasmanın ilkini dün oynadı. İzmir'de taraftarını da arkasına alan Bordo Beyazlılar, Cumartesi günü gelen sürpriz skorların da moraliyle başladı maça.

Gol çok erken geldi. Çıkarken kaptırılan bir pozisyonda seri ve çabuk Buca oyuncuları, 6.dakikada skoru değiştirdi.

İlk yarı beklentilerin altında bir oyun vardı aslında İnegölspor adına. Buca'nın zaman zaman etkili olduğu anlar oldu fakat ilk yarının sonlarına doğru tam olarak anlaşılamayan bir pozisyonda penaltıya hükmetti hakem.

Bucalılar uzun süre itiraz etti. Ben hep derim; hakemler de insandır ve hata yapabilirler. Hata yapacaklarsa da bu hatalar bizim lehimize olursa daha güzel olur.

Raif kaleci ile topu ayrı köşeye göndererek skoru eşitledi. İlk yarının uzatmalarında İzmir temsilcisi yine net fırsat yakalasa da topu ağlarla buluşturamayınca ilk yarı karşılıklı atılan gollerle sona erdi.

Mutlak kazanması gereken Buca'nın ikinci yarı daha önde oynama isteği olacağı belliydi. Savunmada ofsayt çizgisinde doğru duramayınca da İnegölspor savunma arkasına sarkarak özellikle Raif'le net fırsatlar buldu.

Raif'in savunma arkasına sarkıp boş kaleye yuvarladığı topa Ahmet Hakan dokunmasa skor lehimize 2-1 olacak ve belki de farkı arttırma şansı bulacaktık. Fakat genç oyuncunun topa dokunma isteği bizi puandan etti.

Hakemin son dokunan Ahmet Hakan için kaldırılan bayrak sonrası golü iptal etmesi sonrası yine de pozisyonlar yakalamıştık ama golü bulamadık.

Duran topu kontrol eden kalecilerinin oyunu hızlı başlatıp; İnegölspor savunmasını dengesiz yakalatması sonucu Buca 2.golü hanesine yazdırdı.

Son dakikalardaki yüklenmeler de skoru değiştirmedi ve ne yazık ki İzmir, puansız dönülen bir deplasman oldu.

Oysa alınacak 3 puan bizim 5.likteki yerimizi de sağlamlaştıracaktı. Bu skor ister istemez Sancaktepe deplasmanındaki oyunumuza da etki edecek.

Umarım bu maçta kaybedilen 3 puanı ilerde aramayız. Genç bir oyuncunun heyecanı inşallah bizi istemediğimiz yerde bırakmaz.