- Geçen hafta kaldığımız yerden devam edelim beyler.Gayrımilli fikirlerinizle bizi aydınlığa boğun olur mu?

- Olur tabiki.Zaten bizim fikirlerimiz tek doğrudur, tartışılmazdır, sorgulanamazdır. Sorgulamadan dinleyecekseniz anlatalım da aydınlanın.Sorgulamayı pek sevmeyiz.

- Biz sorgulamamayı pek sevmeyiz ama hadi başlayalım.Milli teknoloji hamlesi mesela,ne buyurursunuz,aydınlık fikirleriniz nedir bu konuda?

-Ne millisi ne teknolojisi.BATI YAPSIN teknolojik ürünleri, BİZ SATIN ALALIM,ne uğraşacağız kendimiz yapmak için.Hem,batılı abilerimiz ürettiklerini bize satamazsa, onlara ayıp olmaz mı?Milli teknoloji hamlesi gibi fikirler bize ters, biz o işlere kafa yoramayız.Laf aramızda pek anlamayız o işlerden.

- Peki Akdeniz'deki hamlelerimize ne diyorsunuz?

-NE İŞİMİZ VAR AKDENİZ'DE.Batılı dostlarımızı kızdırmanın ne anlamı var dimi efenim!Bırakalım bizim denizlerimizde Batılılar istediğini yapsın.Akdeniz'de yüzecek kadar bir yer bıraksınlar bize yeter.Yok yere düşman kazanmanın alemi yok.Ne istiyorsalar verelim, mübarek batılı ağababalarımızı incitmeyelim.

- Batıya kuyruk olup,haklarımızdan ve bağımsız devlet iddiamızdan vazgeçelim yani, öyle mi?

- Hı, anlamadım.Pek anlamayız o dediklerinizden.Batı da batı, ille de batı,kızmasın batı.

- Peki YURDIŞI OPERASYONLARA dair parlak fikirleriniz nelerdir?

-Efenim;NE İŞİMİZ VAR SURİYE'de,ne işimiz var IRAK'ta.Ayıp olmuyor mu Batılı dostlarımıza: Sınırımızda PKK DEVLETİ kurmak için onlarca yıldır uğraşıyorlar, bir sürü para harcıyorlar,biz ise kalkıp yurtdışı operasyonları yapıyoruz ve planlarını bozuyoruz.Yazık değil mi verilen emeklere.Bırakalım sınırlarımızın dışında teröristler ve Batılı abilerimiz istediklerini yapsınlar.Böylece aramız bozulmaz.Yok yere düşman kazanmamak lazım dış politikada, öyle değil mi efenim?

- Öyle mi efenim? Yani gerekirse ülkemiz elden gitsin ama batılılara karşı gelmeyelim mi diyorsunuz.Tam batıkafalı bir yaklaşım.Peki beyler,

AYASOFYA'nın cami olmasına dair fikrinizi nedir?

-Efenim, ne luzum vardı böyle bir şeye.İSTANBUL'da cami mi yoktu?

- İyide, İstanbul'da müze mi kalmadı,Ayasofya cami olunca?

-Kem küm! Ehe ehe... Çağdaşlık,ilericilik... Aman efenim batı ne der?

-Ne derse der banane.İt ürür kervan yürür.

-Ama efenim....Çağdaşlık, aydınlık,özgürlük mözgürlük...

-Üff, yeter artık?

Üç beş batı icadı kavram ezberlemişsiniz,onları fikir diye yutturmaya kalkıyorsunuz 150 yıldır.

- Sen bizim fikirlerimize katılmıyorsun galiba.O zaman sen geri kafalısın,yobazsın.Bu çağda bu kafa olur mu yav?

- Bu çağ dediğiniz zaman diliminde; batıkafalılık,batıya tapıcılık,milli menfaatleri ve devleti düşünmemek, teslimiyetçilik,Allah'tan çok Batı'dan korkmak,AŞAĞILIK KOMPLEKSİYLE DEBELENMEK, dini ve kültürel değerlerimize düşmanlık etmek,darbesevicilik ve terörsevicilik yapmak, atalarımıza ve tarihimize düşmanlık etmek, ilericilik sayılıyorsa ben ilerici değilim çok şükür, bin şükür.

-Çağdışı bir anlayış bu.

-Çağları aşan değerlerimizden, din/devlet davasından, mefkurelerden ülkülerden haberi olmayanların bize 'çağdışı' demesinden gocunacak değiliz.İslam'ın ÇAĞLARA HÜKMEDEN mefkuresi,Türk'ün ÇAĞLARA YÖN VEREN mücadelesi gururla taşıdığımız kimliğimizdir, davamızdır.

Mehmet Arif SELİM