Düğünde gençlerin mutluluğuna ortak olmak isteyenler Tavuk barı, Temür ağa, Ata barı, Baş bar oyunlarını oynadılar ayrıca değişik orta oyunları sergilediler.

Orta oyun olarak sofra oyunu, halat çekme oyunu, tekerlek yuvarlama oyunu oynadılar. Gençler arasında güreşler yapıldı, at yarışları düzenlendi, cirit oyunu oynandı kısacası düğün bir eğlence festivali gibi geçti sonunda gençler erdiler muratlarına.

Zaman acımasızdı, Nigar kadın yakalandı acımasız hastalığa, doktor doktor gezdirdi Niyaz ama çare bulamadı sevgili anacığının derdine. Çağırdı çocuklarını hasta yatağının başına "Bana üzülmeyin ömrümün baharını yaşayamadığım Mehmet'im ile buluşmaya gidiyorum, duanızı eksik etmeyin."

Nigar kadın, Mehmet'i ile buluşmak üzere bir sonbahar vakti sevgisine doyamadıklarına el veda etti.

Niyaz kalmıştı yetim, ailesinin bütün yükü yıkılmıştı omuzlarına, gecesini gündüzüne katarak çalışmaya başladı. Ekonomik güçlükler Niyaz'ın köyünden büyük bir şehre göç etmesine vesile oldu. Göç ettiği şehirde marangoz atölyesini kurdu, geçimini sağlamaya başladı.

Naz ile Niyaz'ın iki erkek ikisi de kız olmak üzere dört çocuğu oldu. Çocukları büyüdü evlilik çağına geldi, çocukları bir bir evlenerek evden ayrılmaya başladı. Büyük kızı Gül yurt dışında çalışan bir ailenin oğluyla; büyük oğlu Hakan ise büyük kızının eşinin yurt dışında ki bir akrabasının kızı Bahar ile evlendi.

Hakan eşi ile iki ay birlikte yaşadı, Bahar daha sonra Hakan'ı da yurt dışına götürmek düşüncesiyle yaşadığı ülkeye geri döndü. Bahar'ın hamile olduğu müjdesini alan Hakan biran evvel eşinin yanına gitmek çocuğunun doğumuna şahitlik yapmak istiyordu ama evdeki hesap çarşıda ki hesaba uymamıştı.

Bahar'ın düşüncesi değişmiş, hamile olduğunu bildirdikten sonra bir daha ne Hakan'ı ne kayın babasını ne de kayın validesini aramamıştı, arayanların da telefonuna çıkmamıştı.

Bahar'ın ani olumsuz tavrı Niyaz'ın çok ağırına gitmişti, geceleri başını yastığa koyduğunda uyuyamıyor kendi kendine kurgular kuruyor içi vesvese ile doluyordu. Bu şartlara fazla dayanamadı, bir sabah kalktıklarında Niyaz'ın sağ tarafına inme indiğine şahit olmuşlardı.

Naz ile Niyaz baş başa kalmış, Naz, Niyaz'ın sağlığına kavuşması için doktor doktor gezdirmeye başlamıştı. Bildiği, duyduğu ne kadar alanında iyi doktor varsa hepsine götürdü ama her doktor Niyaz'ın durumunun çok ağır bir depresyondan kaynaklandığını; Niyaz'ın sağlığına kavuşması için yaşadığı olumsuz olayların ortadan kalkması gerektiğini söylüyorlardı.

Bahar'a tanıdıkları aracılığıyla kayın babasının sağlığına kavuşmasının Hakan ile yeniden bir araya gelmelerine bağlı olduğu bildirildiyse de Bahar hiç oralı olmadı, aldırmadı, ilgilenmedi, eşine geri dönmedi.

Niyaz yıllarca yatalak yaşadı. Naz, Niyaz'ın bakımına ve temizliğine çok itina gösteriyordu. Niyaz'ın ziyaretine gelenler, Niyaz'ın yattığı odanın cennet bahçesi gibi temiz ve güzel koktuğuna şahit olurlardı.

O evde bir yatalak hastanın olduğu hiç ama hiç anlaşılmazdı. Naz, Niyaz için bu özeni Niyaz vefat edinceye kadar gösterdi. Naz insanoğlu insan çıkmış, bütün herkesin takdirini toplamıştı.

Naz, Niyaz'a gizliden gizliye döktüğü gözyaşları içinde yirmi beş yıl yatalak olarak yattığı yatağı içinde cennet bahçeleri içinde bir cennet varmış gibi bakmıştı. Kaderimiz insanoğlu insanlarla karşılaşmamızı nasip etsin.