Altmışlı yılların başında ilçemizde faaliyete geçen ilk nakliyatçılık firmasını adıdır "Suhulet Nakliyat". Suhulet Sözcüğü TDK'ya göre Kolaylık, yumuşaklık, naziklik, uygun ortam gibi anlamlar içeriyor.

Eh denilebilir, çok tanınmasa da nakil gibi zorlu ve riskli bir işte, müşterinin içini rahatlatacak, güven veren bir sözcük.

Fakat biraz incelediğinizde Osmanlı Devleti tarafından 1870'de Şirketi Hayriye için yaptırılan, 1872 yılı başında hizmete konulan ve 1960 yılına kadar İstanbul Boğazı'nda çalıştırılmış olan Dünyanın ilk arabalı vapurunun adının "Suhulet" olduğunu öğreniyoruz.

90 yıla yakın İstanbul Boğazında karşıdan karşıya geçmeyi sağlayan, kamyoncu esnafı için bilinen, güvenilen Suhulet Arabalı Vapuru'nun ismi ilçemizde oluşturulan ilk nakliyat firmasının da adı oluyor.

Yani İnegöllü öyle iddialı bir ismin altında ezilmeyeceğine inanıyor.

Asıl meslekleri kamyonculuk olan Nuri Gülyüz, Mustafa Koşarer, Kadir Babacan bir araya gelerek ilçemizin ihtiyacını tespit ederek Nakliyatçılık yapmak üzere "Suhulet Nakliyat"ı kuruyorlar.

Bir süre birlikte çalışma devam ediyor.

Sonrasında İnegöl Nakliyatçılığının okulu olan bu firmadan ayrılanlar başka firmalar adında nakliyatçılığı sürdürüyorlar.

Saygılarımla.

OKUYUCU NOTU: HÜSEYİN ONGUN: "Suhulet Nakliyat'ın sahibi Merhum ( Topal ) Nuri GÜLYÜZ Kayınpederim'dir.

İnegöl'de sözüne itibar edilen 3 - 5 kişiden biri idi.

Cemiyet Adamı idi. Müthiş geniş bir çevresi vardı

.İki Ayağı olmamasına rağmen kimseye el avuç açmadan 4 Çocuk büyüttü.

Allah Rahmet Eylesin. Nurlar içinde yatsın. Mekanı Cennet Toprağı Bol Olsun. Amin...