Zatına layık şekilde hamdu sena Allaha, sınırsız salat ve selam yüce Resulullaha.

Konuya klasik bir Temel Dursun fıkrasıyla giriş yapalımTemel ile Dursun yürüyorlarmış. Yoldan geçen biri Temel'e omuzuyla dokunuvermiş. Bizim Temel'de biraz diklenmiş olmadı üstüne yürümüş adamın. Adam meğer boksörmüş. En son adam bizimkine bir sağ kroşe indirmiş. Nakavt ! Dursun eğilmiş "ula Teme,l ne yatiysun, kalksana, vursana"demiş. Temel "furacağum,furacağum ama tikilemeyrum"demiş.

Şu dünya, alemler,insan,hayvanat, bitkiler hepsi bütün mahlukat Cenabı Hakkın emniyeti üzeredir. Bu sebeple dünyamız dönüşüne devam eder. Alemler birbirleriyle muazzam uyum içindedir. İnsanlar birbirlerini sever, yakınlaşır ve bu emniyetle, selametiyle yaşarlar. Hayvanat bu eman üzere yaşamlarını sürdürebilir. Bitkiler bu enerji ve eman ile topraktan fışkırır.

Emanı kaybetmemek ancak Cenabı Hakk'ın kulları üzerine bıraktırtığı emana sahip çıkmakla olur. Allahu Tealanın bu emanı, bizim açımızdan adalet hakkaniyet ölçüsünde olur. Kuranı Kerim'de bu hakkaniyetin zıddı zulümdür. Zulmet karanlığı ifade eder. Hakkaniyet veya bu eman ise nurdur.

Allah Teala'nın tüm alemlere bıraktığı ve düzene koyucu eman, Ya Selam isminin tecellisiyle gerçekleşir. Bu ismin tecellisi merhamettir.( Esmaül Hüsna 1. Cilt, S. Muhammed Ruhi)

YA SELAM İSMİNİN TECELLİSİ MEHAMETTİR.

Kuranın ifadesiyle 'selam'der geçerler sözü sahabilere sataşmak suretiyle onları alaya almak isteyenlere söylenen sözdür. Selam; güvende olmayı, sulhü, esenliği ifade eder. Yani sahabi efendilerimiz selam deyip gerçerken müşriklere hidayet erebilme noktasında bu emanın üzerlerinde tecelli etmesini niyaz etmişlerdir.

Cennetliklerin selamı Yasin Suresinde "çok merhametli olan Rabb'den bir söz olarak 'Selam' (vardır) demek oluyorki Selam isminin merhametle yakın ilişkisi var. Cenabı Hakkın merhametiyle cennete gireceğiz ve bizi cennete götürecek temel sebep asıl itibariyle merhametten geçmektedir.

Cennet bir selamet yurdu ve en büyük kapılarından bir tanesi de Selam Kapısıdır.

Hazreti Peygamber Efendimiz buyuruyorki , " iman etmedikçe cennete giremezsiniz birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş olmazsınız. Birbirinizi sevmenizi sağlayacak bir yol göstereyim mi? Aranızda selamı yayınız.

Kişi Selam vermeye başlarsa Allahın Selam sıfatının tesiri olarak o kişilerde emniyette olma hissi, merhamet ve sevgi peyda olur. Bu düzen işler işler ve mümin insanların yanında huzur bulunur.

EMAN KALKARSA MENFAAT ORTAYA ÇIKAR

İnsanlar arasındaki bu eman Allah Tealanın Selam sıfatının tezahürü ve tecellisiyle olur. Devletler dahi bu emanla yürür. Bu emanı, Hz. Peygamber efendimizin hadis ve sünnetlerini terkeden yada yok sayıp milletler üzerinde hesap yapanlar elbette hüsrana uğrarlar.

Çünkü insanlar emanı Hakk'tan bilmezlerse bu emanı nefislerinden bulmaya çalışacaklar. Sistemlerini buna göre yani menfaatleri üzerine kurgulayacaklardır. Menfaatlerin çatıştığı yerlerde ne olacak acaba? Güçlü olan zayıfı ezmeye çalışacaktır.

Bu durumda toplumda kaosun çıkması kaçınılmaz olacaktır. Avrupa ülkeleri, ingiltere ve amerika bu sebeple bu çıkmazlarda dolaşmaya mecbur kalmıştır. Aile mefhumuna gereken değer verilmeyecek zira aile sorumluluğunu almak özgürlükçü nefse ağır gelir, uğraşmak istemez. Aile dağılırsa toplum çöker, emniyet dağılır.

Ey Avrupa ey Amerika aksi takdirde sen bizim Temel gibi ağır darbe alırsın, aldında. Öyle bir darbe ki ayağa kalkamazsın , NAKAVT OLURSUN. Allah Tealanın ayetlerine, Resulullah Efendimiz aleyhisselamın sözlerine diklenmeye gelmez.

Düzen hakkaniyetle ancak sağlanır.

Hakkaniyet hak din olan İslamla sağlanabilir.

İslam, selamet dinidir.

İnsanı selamete çıkarır.

Selam olsun müminlere..

Muhabbetle kalın...