1977-1980 yılları Bursa Belediye Başkanı. 1933 İnegöl doğumludur. 1877-78 Osmanlı-Rus savaşı sonrası Rumeli'den İnegöl'e göç edip yerleşen bir ailenin çocuğudur. İlkokulu İnegöl'de okudu. Ekonomik zorluklar nedeniyle öğrenimine beş yıl ara vermek zorunda kaldı. 1949 yılında Ankara Kimya Sanat Enstitüsüne girdi 1954 yılında mezun oldu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinin Mimarlık Bölümünü 1961 yılında bitirdi. Askerlik hizmetinden sonra bir süre İnegöl'de serbest mimar olarak çalıştı. Daha sonra işini Bursa'da sürdürdü. 1973 yılında CHP'ye kaydoldu. İl Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Aynı yıl yerel seçimlerde bu partiden Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. 11 Aralık 1977 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP'den Bursa Belediye Başkanı seçildi. 12 Eylül 1980 Askeri Müdahalesi neticesinde görevden alındı. 1983 yılı sonuna kadar Bursa Belediyesi'nin bir yan kuruluşu olan BESAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür olarak çalışmalarını sürdürdü. Sonraki yıllarda yazılan yazı ve yapılan yorumlarda üç yıllık belediye başkanlığı dönemi tanzim satış mağazaları eliyle halkın ihtiyaçlarını ucuz temin etmesinin hedeflendiği bir dönem olarak anıldı. 26 Eylül 2016 tarihinde Bursa'da vefat etti. Kaynakça : bgc.org.tr.ansiklopedi.eroglu-mustafa

ŞÜKRÜ EROĞLU

Hakim, 1908 yılı İnegöl Hayriye köyü doğumludur. İlkokulu köyünde okudu. Sonrası eğitimine Bursa'da devam etti. Ankara Hukuk Fakültesi mezunudur. Ağrı, Denizli, Ermenek gibi ülkenin muhtelif yerlerinde görev yaptıktan sonra Diyarbakır'da hakimlik görevini yerine getirirken 15 Aralık 1959 tarihinde vefat etti. Vefatın üzüntüsü ile cenazeyi almak üzere giden yakınları beklemedikleri bir tablo ile karşılaştılar. Mesai arkadaşları ve halk merhumu çok sevdiklerini dolayısı ile cenazeyi Diyarbakır'da gömmek istediklerini belirtip aileyi ikna ettiler. Sonraki yıllarda Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın cenazesinde de gördüğümüz şekilde gerçekten de muhteşem bir tören ile cenazeyi defnettiler. Aile acılı ama gururlu bir şekilde İnegöl'e döndü.Kaynakça : 25.10.2016 yeğeni Özcan Eroğlu ile görüşüldü.

MEHMET EROĞLU

Sağlık memuru, iğneci. 1910 yılı İnegöl Hayriye Köyü doğumludur. İlkokulu eğitimini köyünde, ortaokul eğitimini İnegöl Ortaokulu'nda aldı. İstanbul Sağlık Meslek Lisesini bitirerek sağlık memuru oldu. Rize ve Malkara'da bir süre çalıştıktan sonra 1941 yılında memleketi İnegöl'e tayin oldu. İlçemizde Hükümet Tabipliği Sağlık Memuru olarak görev yaptı. Köy okulları da dahil olmak üzere bütün okulların, başta hac olmak üzere yurt dışına çıkacak kişilerin aşı işlerinin hemen hemen hepsinin aynı kişi tarafından yapılıyor olması o kişinin herkes tarafından bilinen tanınan biri olmasına neden oldu. Ayrıca meslek sağlıkçı olunca da o kişiler toplumda bir şeyler sorulan insan olarak sürdürüyorlar hayatlarını Mehmet Eroğlu'nun hayatı da öyle cereyan etti. 16 Mayıs 1967 tarihinde vefat etti. Kaynakça : 25.10.2016 tarihinde oğlu Özcan Eroğlu ile görüşüldü.