Suudi Arabistan kralı ile Amerikan başkanı Donald Trump kahve içiyorlar.Suud kralı Trump'a ısrarla fincanı sağ eline almasını söylüyor. Sol elle yemek içmek adabımıza göre mekruhtur. Sol el ile şeytanlar yer içer..

İnsanlığa karşı büyük suçlar işleyenlerin ufak detaylarla kurtulma çabası her zaman görülmüştür. Tarihimiz hatta yaşadığımız güncel hayat bu zihniyetin örnekleri ile doludur. Hz. Hüseyin'e ihanet edip sonra utanmadan Mescidi Haram da Abdullah bin Ömer (ra.) e ihrama bulaşan sinek kanını soran Kufeli'ler gibi.

Suudi Kralının işi de bu hesap. Oysa sağ ellerini kahve içmek gibi basit eylemlerle meşgul etmemeliler. Çünkü sağ elleri ile Müslüman kanı içiyorlar. Suriye ve Yemen masumlarının kanlarını içiyorlar. Neden sağ el vurgusu yaptım? Onu da söyleyeyim. Şeytanın sağdan yanaşması diye bir vaka vardır. Şeytanın, Rahmani olan değerleri kullanarak insanı aldatma çabasıdır bu. Dini duyguları istismar etmek, kendini hakikatin merkezinde olduğunu sanıp tekfircilik mezhepçilik yoluyla fitne fücur saçmaktır. Ekini ve nesli ifsat etmektir.

Amerika Rusya İngiltere bugün insanlığa soldan yaklaşan şeytanlar olma görevini üstlenirken, Iran ve Suudi Arabistan insanlığa sağdan yaklaşan şeytanlardır. Bunlar vazifelerini İslam dininin temel değerleri ya da sonradan ortaya çıkmış değerleri üzerinden ifa ederler. Mehdiyet derler. Ehli Beyt derler. Bizim mezhebimiz hak mezheptir bu mezhep insanlığın selameti için gereklidir derler... Emperyalizme karşı savaşıyoruz derler.

Müslümanları katledenlerle savaşıyoruz. Kabe'nin hizmetkarıyız. Mescidi Aksa'yı, Kudüs'u biz kurtaracağız, İslam medeniyetini yeniden inşa edeceğiz derler ve sonra da haklarını savunduklarını iddia ettikleri Şii ve Sünni çocukları öldürürler .Arkasından "Kahveyi sağ elle iç" der biri, öbürü de "Ehli beyt" adına sahte gözyaşları döker.Bununla kurtulacaklarını ve affedileceklerini büyük bir pişkinlikle umut ederler.

Allah'ın dini bu soytarılıklara,şaklabanlıklara muhtaç değildir..İslam hümanist bir din değildir ama insan kanı dökmek çok büyük bir suç olarak addedildiği gibi insanın kendi canını koruması en temel hak olarak kabul edilmiştir..Ammar bin Yasir kıssasına bakalım gerçekten büyük bir ibret vardır. Ammar bin Yasir'e o ruhsatı vermişken alemlerin rabbi, demezler mi ? Siz ey Iran ey Suud! Ey Vahdet, Siyonizm, Rafizilik deyip bunlara destek verenler! Siz kim oluyorsunuz!? Kendinizi ne zannediyorsunuz !? Allah adına kan dökme yetkisini kendinizde nasıl buluyorsunuz? Yoksa yanınızda başka bir kitap var da oradan mı hüküm veriyorsunuz ?

Su ayet sanırım başka söze gerek bırakmıyor; "O dinlerini parça parça bölüp grup grup ayrılanlar var ya. Senin onlarla hic bir isin yoktur! Onların işi Allah'a kalmıştır. Yaptıkları onlara sonradan haber verilecektir.." (En'am süresi 159. Ayet) Azim olan Allah en doğruyu söyleyendir.
Selam sevgi ve muhabbetle...