TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun otuzyedinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Silahtaroğlu Van Spor FK'ya 3-2 yenilerek Çorum FK'dan sonra Silahtaroğlu Van Spor FK'ya da play-off hedefinde yol vermiş oldu.


Play-off umutlarını haftalar öncesinden tüketen temsilcimiz İnegölspor maça Gökhan Siverek, Türker Toptaş ve Ömer Faruk Ermeç gibi oyunculardan yoksun; ilk onbirde alışık olduğumuz Bahadır Taşdelen, Serkan Sözmen ve Samet Cantürk gibi oyuncuların ise yedek kulübesinde olarak başlamıştı. Konuk ekip Silahtaroğlu Van Spor FK ise play-off umutlarını sürdürebilmek için maça mutlak galibiyet parolasıyla çıkmıştı.


Nitekim maça hızlı başlayan konuk ekip Fatih Somuncu ve Mehmet Özdıraz ile yakaladığı önemli pozisyonları iyi değerlendiremedi. Fakat 24.dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Hamza Küçükköylü düzgün bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Temsilcimiz İnegölspor bu gole 34.dakikada cevap verdi.

Bu dakikada Furkan Özyapı'nın kullandığı köşe vuruşunda ileriye çıkan kaptan İbrahim Sürgülü kafa ile topu filelere göndererek durumu 1-1'e getirdi. Bu dakikadan sonra İnegölspor Gülhan Üreyen ve Aykut Uluç; konuk ekip ise Ogün Özçiçek ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.


Temsilcimiz İnegölspor maçın ikinci yarısına hızlı başladı ve 52.dakikada üstünlük golünü buldu. Bu dakikada Yusuf Özdemir soldan topu kaleye ortaladı. Genç stoper Serhat Emirler güzel bir kafa vuruşuyla durumu 2-1'e getiren golü attı. 56.dakikada Gülhan Üreyen'in vuruşunda top kale direği dibinden geri döndü. 58.dakikada ise geçtiğimiz sezon takımımızda yer alan Mehmet Özdıraz durumu 2-2'ye getiren golü attı.

Maçın 70.dakikasında İbrahim Sürgülü'nün topa elle müdahale etmesi sonucunda verilen penaltı atışını gole çeviren Mehmet Özdıraz durumu 3-2'ye getiren golü attı. Temsilcimiz bu yarıda da Gülhan Üreyen, Furkan Özyapı, Bahadır Taşdelen, Fatih Cerlek ve Yusuf Özdemir ile bulduğu pozisyonlardan yararlanamadı. Maç da konuk ekip Silahtaroğlu Van Spor FK'nın 3-2 üstünlüğü ile sona erdi.


Evet, aslında bu karşılaşmada iyi bir mücadele ortaya koyan temsilcimiz İnegölspor Silahtaroğlu Van Spor FK karşısında 1-0 yenilgiden 2-1 öne geçtiği halde kalesinde kolay goller görerek sahadan 3-2'lik sonuçla puansız ayrıldı. Bu sonuçla konuk ekip Silahtaroğlu Van Spor FK play-off hedefinde yoluna devam etti.


Önümüzde 7-14 Mayıs 2022 tarihlerinde yapılması gereken bir kongre süreci var. Daha önce yeniden aday olmayacağını açıklayan mevcut başkan Kani Ademoğlu, Belediye Başkanı Alper Taban ile yaptığı görüşme sonrasında fikrini değiştirerek yeniden aday olması yönünde karar aldı.

Kongrede başka aday çıkar mı bilmiyoruz. Fakat seçilecek yeni yönetimin 2022-2023 sezonu için İnegölsporumuzu 1.Lig hedefine taşıyacak yeni Teknik Heyet ve futbolcuları takımımıza kazandırmasını ümit ediyoruz. Bir de gelecek sezonda TFF'nin deplasman takımları taraftarının misafir tribününe alınması konusunda yeni bir karar almasını bekliyoruz. Aksi takdirde An Zentrum Bayburt Özel İdare Spor, Çorum FK ve Silahtaroğlu Van Spor FK maçlarında yaşanan tatsızlıklar bitmeyecektir.


Önümüzdeki Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağımız Somaspor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...