Yüce Rabbimiz Hz.Muhammed’in (sav) gönderiliş amacını bizlere şöyle öğretiyor:”(Resülum) Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik” (Enbiya,107).Bu ve benzeri ayetlerde Peygamber efendimizin insanlara yol gösterici ve uyarıcı olarak gönderildiği anlatılmaktadır.

Kur’an bazen tabiri caiz ise daha da ayrıntıya giriyor ve şöyle buyuruyor:”…Şayet sen kaba,katı yürekli olsaydın,hiç şüphesiz,etrafından dağılıp giderlerdi.Şu halde onları affet,bağışlanmaları için dua et…”(Ali İmran,159). Ve şu ayete bakın:”(Resülum) Onlar iman etmiyorlar diye neredeyse kendine kıyacaksın”(Şuara,3)

Bütün bu ayetleri öğrendikten sonra Rabbimiz bize şunu hatırlatıyor:”…Peygamber size ne verdiyse onu alın ve size neyi yasakladıysa ondan sakının.Allah’tan korkun.Çünkü Allah’ın azabı çetindir”(Haşr,7).”Andolsun ki Allah’ın Resulu, sizler için bir örnektir…”(Ahzap,21)

Son ayetlerden yola çıkarak Rabbimizin bize neyi öğretmeye çalıştığına bakalım.
1-Allah’n Resülu sizin için örnektir.Onun uygulamalarını örnek edininiz.
2-Peygamber size neyi verdiyse alın ,neden sakındırdıysa kaçının,
3-Kaba ve sert olma,böyle olursan etrafında kimse kalmaz,
4-Affedici ol ve bağışlanmaları için dua et,
5-Ve sen alemlere bir Rahmetsin.

Bütün bu ayetler apaçık ve net bir şekilde ortada iken bugün dünyanın çeşitli yerlerinde –sözüm ona- kendilerini Müslüman olarak tanıtan bir kısım insanlar vuruyor,kırıyor ve İslam’dan dünyayı nefret ettirecek hareketler içerisine giriyorlar.

Bu çelişkiye baktığımız zaman şunu görüyoruz.Herkes İslamı ve Kur’an’ı kendine,kendi zevkine göre yorumluyor .Yani kitaba uyma yerine kitabına uyduruyorlar.

Dünyada gerçek alimlerin azalması,örnek olabilecek bir ümmetin olmayışı nedeniyle cahil cühelaya gün doğmuş herkes kafasına göre bir İslam uydurmaya çalışmaktadır.

Dini inkar etmek kadar dini yanlış yorumlamak ta o kadar tehlikelidir.Hz.Ali (ra) efendimizi şehid eden Harici kafası da Hz.Ali’yi katlederken bu cinayeti kendince ayete dayandırarak yapmıştı.Bugün beline bombayı bağlayıp kendini havaya uçuranlar,müslümanı öldürenler de Cihat yaptıklarına inanıyor ve cennete gittiklerini zannediyorlar.

Bu sapmalar ve batıl delil getirmeler hep olmuştur.Şeytan da Hz.Adem’e (as) secde etmediğinde “Ateş topraktan daha üstündür” iddiasıyla şeytan olmuştu.Bu mantığın doğru olduğu kuralını kim koymuştu?

Günümüzde üç beş kişi bir araya geliyor,kendi kafalarına göre bir din oluşturuyor ve o uyduruk din adına insanları öldürebiliyor ve etrafı yakıp yıkabiliyorlar.

Kullar üzerine hüküm verme işi sadece Allah’a attir.Nice insanlar vardır ki ömürlerinin sonuna kadar inkarcı yaşar,son zamanlarında iman eder ve imanlı olarak dünyadan ayrılırlar.Onu biz bilemeyiz.Bir insan kendi akibetini de bilemez.Bugün insanları inkarcı,kafir diye vuranlar son nefeslerinde mü’min olarak gideceklerinden emindirler mi?

Zekat verilecek insan gruplarından biri de ‘müellefe-ı kulüp’tur.Yani İslama kalpleri ısınsın diye islamı sevsinler diye Rabbimiz onlara zekat vermemizi emrediyor.Onları yok etmeyi emretmiyor.

Resulullah’ın (sav) 23 yıllık Peygamberlik hayatı ortadadır.Hayatının hiçbir yerinde çelişki göremezsiniz.Bedir,Uhud ve Hendek olmak üzere büyük savaşların hepsinin müşrikler tarafından başlatıldığını ve Müslümanların kendilerini savunmak için savaştıklarını biliyoruz.

İslam dinini her grup her fırka kendine göre yorumlamaya çalışırsa en pısırık tipli Müslüman tipide ortaya çıkar, eli kanlı Müslüman tipi de ortaya çıkar. Herkes kendine göre kıyafet,namaz ve ibadet türü de ortaya çıkartır.Böyle bir şey yapmak ne kimsenin hakkıdır ne de haddidir.Çünkü din Allah’ındır.

Unutmayın. Biz Müslümanlar,indirilen dine iman etmekle mükellefiz.Uydurulan dine değil.