2015 seçimleri eğer aksi bir karar alınmazsa Haziran ayında yapılacak. Seçimlerde olağanüstü şartlar değişmezse son genel seçimlerdeki tabloyu göreceğimiz neredeyse kesin.

Muhalefette hiç bir değişim yok. Girdiği her seçimi kaybeden ve kaybettikten sonra ‘Başarılıyız’ mesajı veren muhalefetin, seçim kazanma kaygısı içerisinde olmadığını düşünüyorum.

Doğal olarak yine bu seçimde AK Parti’den kim milletvekili adayı olup; Meclis’e girer yorumlarını 2015’in ilk aylarından itibaren yapmaya başlayacağız.

Hüseyin Şahin devam eder mi? Yoksa yeni bir isim mi gündeme gelir? Bülent Temelli, İlçe Başkanlığını mı yoksa milletvekilliği adaylığını mı tercih edecek?

Muhtemel adaylar arasında yer alan Sedat Kızılcıklı, aday yapılır mı? Genel Merkez’de göreve başlayan Hasan Aydın, milletvekilliği için de adaylık yoklaması yapar mı?

Bu soruların cevapları ilerleyen aylarda daha da netleşecek. Şu an için en güçlü görünen 4 aday Şahin, Temelli, Aydın ve Kızılcıklı.

Genel Merkezin hangi ismi tercih edeceğine 3 bakanın ağırlıkları karar verecek.

Başbakan Davutoğlu, eğer Bülent Arınç’a Bursa’yı sorarsa Bülent Temelli ismi bir adım öne geçiyor. Arınç’ın Hüseyin Şahin’e sıcak bakmadığı uzun süredir konuşuluyor.

Eğer Faruk Çelik bu konuda ağır basarsa “Hüseyin Şahin’in 2.dönemi hayırlı olsun” denilebilir.

Hasan Aydın ismi için yine aynı ismi yani Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulumuş’u işaret edeceğiz. Kurtulmuş’un bu konuda talebi olup olmayacağını bilmiyoruz.

Bu, Hasan Aydın’ın milletvekilliği için bir niyeti olup olmamasına da bağlı bir durum. Belki de Aydın yeni dönemde Genel Merkez’de çalışmalarını sürdürecek.

Sedat Kızılcıklı’nın adaylığı da henüz net değil. Geçmişte bu konuda adaylık sinyali veren Kızılcıklı, yeni dönemde nasıl bir yol izleyecek?

Bunu daha çok Genel Merkez’in tavrı belirleyecek. Kızılcıklı, Şahin’in aday olmayacağı sinyalini alırsa adaylığı düşünebilir.

AK Parti’de Aralık ayından itibaren önce İlçe Başkanlığı, sonra da milletvekilliği için çalışmalar hızlanacak.

Bakalım yeni İlçe Başkanı ve yeni milletvekili kim olacak? Belki de her ikisi de değişmeyecek.