Milletvekili aday listelerinin iktidara bakan yönünü dün yazmıştım. Bugün de muhalefet ile ilgili bir şeyler karalayalım.

Önce ana muhalefetten başlayalım.

"İnegöl'e büyük değer veriyoruz, liderimiz kaç kere İnegöl'e geldi. İl olmanız için kanun teklifi verdik. Üniversite için kanun teklifi verdik" sözlerinin hepsi hikayeymiş CHP'de...

Laf çok, icraat yok. Madem İnegöl'e bu kadar değer veriyorsunuz İnegöl'ün adayını seçilebilecek yerden koyarsınız.

Bu seçilebilecek yer kesinlikle 4 değildir. 2'dir. Hiç olmadı 3'tür. 4.sıradaki isim seçilemez Nilüfer'in olmadığı bu bölgede.

Velhasıl CHP'nin listesi büyük hayal kırıklığıdır.

Gelelim MHP'ye. İsmet Büyükataman yine almış kağıdı kalemi eline, karalamış durmuş. Kim bize oy getirir, oyumuz nasıl artar meselesi değil.

Kendini seçebileceği bir yere koymuş, diğer bölgede de 1 ve 2'yi yapmış. Kalanı sanki boşluk doldurma.

Kızmayın MHP'liler. Olay aynen budur. 5.sıranın ve 9.sıranın anlamı budur. Nasılsa AK Parti ile seçime girilecek baraj derdi de yok.

Cumhurbaşkanlığında kendi adayımız da yok ki seçimi kazanıp kazanmamayı konuşacağız. Meclis'e giriyor muyuz, giriyoruz. Gerisi teferruat.

MHP'nin listesi CHP'ye bakılırsa tam bir fecaat. Bu sıralama ile Hayati Bedir ve Ümit Kaplan'a yazık olmuş resmen.

Muhalefetin diğer iki partisi ise İnegöl'ü gerçekten önemsemiş. İYİ Parti 2.sıraya Hasan Toktaş'ı, 6.sıraya da Betül Bayraktar Orhan'ı koyarken; Saadet Partisi'nde ise 2.sırada Fikret Bayram var.

Toktaş ve Bayram'ın seçilebilmesi için en %20 oy almaları lazım bu bölgeden. İYİ Parti'nin bu noktada oy potansiyeli ne bilmiyoruz.

"Nasılsa meclise giremeyecekler, oyumuz boşa gitmesin" düşüncesini çöpe atma adına Saadet Partisi de artık baraj sorunu kalmadığını anlatarak oy istiyor.

Betül hanımın seçilme şansı tabii ki çok düşük fakat MHP'de Büyükataman'ın listesine giremeyen Hasan Toktaş, bu kez meclis hedefine ulaşabilir.

Bunun yanında Fikret Bayram gibi renkli bir ismin adaylığı da önemli. Erdoğan'dan vazgeçmeyen ama mecliste tercihini Bayram yönünde kullanacak olanlar da var.

Önümüzde 1 aylık bir süreç kaldı. Bekleyip göreceğiz. Artık adaylar konuşacak biz dinleyeceğiz. 24 Haziran'da da konuşma sırası bize gelecek.