Genel konularda yazmayalı çok oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili ‘Çatı aday’ mevzusu da buna vesile oldu.

Abdullah Gül’ün adaylığının netleşip; muhalefetin onun karşısına aday koyamayıp; ‘367 saçmalığını’ uydurmasının ve Anayasa Mahkemesinin bunu kabul etmesinin üzerinden 7 yıl geçti.

O günleri hatırlayınız. 28 Şubat sürecinin iknacısı rolündeki Nur Serter, çağdaş bir yaşamı destekleme arzusuyla yanıp tutuşan –Tanrı ışığını bol eylesin- Türkan Saylan Cumhuriyet mitingleri düzenleyip ‘Karısı kapalı, İslamcı bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz’ diyerek yırtınıyorlar; bindirilmiş kıtalarla oradan oraya dolanıp duruyorlardı.

İstediklerine ulaşamadılar. ‘Çankaya yollarına yatarız, orayı size yar etmeyiz’ diye bağırıp duran Tuncay Özkan ve -kaç kişiyiz ulan- grubu da başarılı olamadı.

Velhasıl, rahmetli Özal’ın ‘Alışırsınız kuzum’ tabiri gerçek olmuş; Cumhurbaşkanına o dönemin hızlı laikleri zor da olsa alışmışlardı.

Önce resepsiyonlara gitmediler, Cumhurbaşkanım demediler. Ama sonra alıştılar. Hatta öyle alıştılar ki ‘Acaba Erdoğan’ın karşısına aday olarak Gül’ü mü koysak’ diye düşündüler.

Velhasıl Gül olmasa da çatı adaylarını da belirlediler. Mısır doğumlu, Mısır’daki darbeye darbe diyememiş, Mursi’yi eleştirmiş eski İslam Konferansı Örgütü Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu…

Hayırlı olsun. Ultra-laiklerin ‘İslamcıları Çankaya’da görmek istemiyoruz’ anlayışına karşın, bir İslamcıyı CHP kendi imzasıyla Köşk’e taşıma hedefinde.

Başarılı olur mu olmaz mı, onu 10 Ağustos ya da en geç 24 Ağustos’ta göreceğiz.

Fakat bu isme başta Nur Serter olmak üzere CHP’nin ulusalcılarından ciddi tepki var.

İster misiniz Nur Hanım yeni bir Cumhuriyet Mitingi dalgasını CHP’nin adayı için başlatsın.

Ya da İlhan Selçuk olmasa da Cumhuriyet yine ‘Tehnin Farkında mısınız?’ reklamları hazırlasın.

Gül, Erdoğan ya da İhsanoğlu… Kim olur bilmem ama Türkiye’de solun düştüğü duruma bakar mısınız?

CHP’nin bu tavrına bakarsanız; sanırım -son laik Cumhurbaşkanımız- Ahmet Necdet Sezer olarak kayıtlara geçecek.

Zaten bu halk da Sezer gibileri Cumhurbaşkanı yapmaz. Anlaşılan Kılıçdaroğlu da bunun farkına geç de olsa varmış.