TFF 2.Lig Kırmızı Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor 2021-2022 sezonunun yedinci haftasında kendi evinde karşılaştığı Diyarbekir Spor A.Ş. takımını Ersel Aslıyüksek'in golüyle 1-0 yenerek 11 puan ile sıralamada 9.luğa yükseldi. İnegöl İlçe Stadında, Adıyaman Futbol Kulübü A.Ş. ile yapılan maçta taraftarın neden olduğu saha olayları yüzünden seyircisiz oynanan karşılaşmayı Mehmet Çağatay Lakot, Baykal Tuna ve Muratcan Ilgaz hakem üçlüsü yönetti. Maçın 4. hakemliğini de Berkay Erdemir yaptı.

İnegölspor karşılaşmaya kalede Gökhan Siverek; defansta Türker Toptaş, İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk ve Serkan Sözmen; orta sahada Selimcan Temel, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen; ileride ise Aykut Uluç, Ömer Faruk Ermeç ve Ersel Aslıyüksek onbiri ile başladı.

Haftaiçinde deplasmanda Afjet Afyonspor ile oynanan maçta iki defa öne geçmesine rağmen sahadan 4-2'lik bir yenilgiyle ayrılan ve taraftarı üzen temsilcimiz İnegölspor için Diyarbekir Spor A.Ş. maçı bir hayli önem kazanmıştı. Bu maçı kazanıp moral ve motivasyonumuzu yükselterek üst sıralardan uzaklaşmamak hedeflenmişti.Aynı şekilde iyi ve kaliteli oyuncularına sahip olmasına rağmen bir türlü istenen sonuçları alamayan Diyarbekir Spor A.Ş. için de bu maç bir çıkış maçıydı.

Golcülerimizden Ersel Aslıyüksek maçın daha başında, 4.dakikada ceza sahası dışından çok düzgün bir vuruşla İnegölspor'u 1-0 öne geçirince maçı farklı kazanacağınızı düşündük. Fakat öyle olmadı. Diyarbekir Spor A.Ş. takımının Okan Dernek, Hasan Bilal, Emircan Sayar, Utku Şen, Metincan Cici ve oyuna sonradan giren Samet Akaydın gibi güçlü ayakları bizlere tehlikeli anlar yaşattılar. Bu futbolcuların baskılı oyunlarına karşı maçın 4. dakikasından 90+6. dakikasına kadar inanılmaz mücadele gücü gösteren oyuncularımızı kutluyorum.

Buraya çıkış için gelen böyle bir ekibe karşı galip gelmek güzel. Tecrübeli, iyi ve diri bir takım ile mücadele kolay değildi. Takımımız istekliydi ve golü de erken buldu. Golden sonra baskı yiyince ister istemez psikolojik olarak oyun mücadeleye dönüştü. Bu mücadeleden de biz galip çıktık. Kalecimiz Gökhan Siverek'in penaltıyı kurtarışı ve son anlardaki dokunuşları ile rakibe gol imkanı vermemesi önemliydi. Kaptan Türker Toptaş sağ kanatta iyiydi. Zaman zaman bindirmeler de yaptı.İbrahim Sürgülü, Samet Cantürk, Serkan Sözmen, Mustafa Kayabaşı ve Bahadır Taşdelen çok çalıştılar. Son haftalarda kendisine ilk 11'de yer bulmaya başlayan Selimcan Temel orta sahada tüm sorumluluğu aldı. Toplar dağıtıyor ve oyuna katkı sunuyor. Hele maçın 79. dakikasında topu rakibinden kapıp biraz sürerek ceza sahası dışından vurması ve topun üst direkte patlaması görülmeye değerdi. Genç Selimcan'ın antrenman sonralarında şut çalışması yapması etkisini gösteriyor. Santrafor Ömer Faruk Ermeç defansı sürekli rahatsız etti. 50.dakikada kafayla attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmasa da görülmeye değerdi. Aykut Uluç da sadece sağ kanatta değil geriye kadar gelip sağ bekteki arkadaşına ve orta sahadaki arkadaşlarına yardımcı oldu. Ersel Aslıyüksek ise kendisine verilen pası iyi değerlendirip ceza sahası dışından çok düzgün bir vuruşla takımımıza galibiyeti getiren golü attı.

Böyle bir rakibe karşı iyi bir mücadele örneği göstererek altın değerinde 3 puan alan İnegölspor artık kendi işine bakmalıdır. Çünkü bu galibiyetle alt sıralardan bağımızı kopardık ve üst sıralardan da kopmamış olduk. Ayrıca grubumuzdaki diğer güçlü takımlara da göz dağı vermiş olduk. Bu hafta grubumuzda çok enteresan sonuçlar alındı. Bu demektir ki grubumuzda herşey olabilir. Grubumuzda birbirine denk olan çok takım var. Hiçbir şeyin garantisi yok. Teknik heyetimiz ilk 11'i, ideal 11'i bulmuş durumda. Fakat yedek soyunan arkadaşlarımızın da kimseye gönül koymadan, sadece İnegölspor'un başarısını düşünerek çok çalışmalarını, oyundan çıkan takım arkadaşlarını aratmayacak seviyeye gelerek istenen katkıyı sunmalarını bekliyoruz. Takımımızın güçlü olması buna bağlıdır. Bir de futbolcu arkadaşlarımızdan itişme ve didişmelerden gereksiz kart görmelerini değil sadece pozisyon gereği kart görmelerini istiyoruz.

Önümüzdeki pazar günü deplasmanda oynanacak olan Ergene Velimeşe Spor maçında İnegölsporumuzun galibiyetini yazmak dileklerimle...