İnegölspor, Bucaspor'u 1-0 yenerek iç sahada iki maç aradan sonra galip gelmeyi başardı. İç saha maçlarına Bodrumspor galibiyetiyle başlayan Bordo-Beyazlı temsilcimiz, sonrasındaki iki maçta iç saha avantajını ne yazık ki kullanamamıştı. Sezonun geri kalanında taraftar desteğinin artarak devam etmesi açısından Bucaspor galibiyeti oldukça önemli.

Maça klasik düzeniyle başladı İnegölspor. İsim ve pozisyon değişiklikleri olsa da Murat Yandaş, 4-2-3-1 dizilişinden vazgeçmiyor. İlk yarının başından itibaren oyunda etkili olan taraf İnegölspor'du. 27. dakikada Emrah Dağ'ın şık golünden sonra takım biraz geri çekildi. Kazanılan topları ayağa oynayarak kontra atağa çıkma denemeleri biraz daha başarılı olsaydı soyunma odasına daha farklı gidebilirdi İnegölspor.

İkinci yarıda ise topun kontrolü Bucaspor'daydı. İnegölspor kalesini ablukaya aldıkları veya çok etkili oldukları pozisyon sayısı oldukça az olsa da oyunun büyük bölümünü temsilcimizin sahasında oynamayı başardılar. Nitekim beraberlik şansını da penaltı kazanarak buldular. Şener Özcan penaltıda gole izin vermeyince İnegölspor'a 1 puan yerine 3 puanı getiren isim olmuş oldu.

İnegölspor'un öne geçtikten sonra takım olarak hemen geri çekilme reaksiyonuna teknik heyetin bir çözüm bulması gerekiyor. Tabii ki insani psikoloji olarak skoru koruma isteği olabilir ancak bu bazı maçlarda başımıza iş açabilir. Bu sebepten İnegölspor, öne geçtiği anlarda da oyunun kontrolünü özellikle iç saha maçlarında elinde tutmalı. Topu rakibe vermek bir strateji olsa da kontra ataklara çıkarken daha komplike hareket etmeli ve daha isabetli oynamalı. Bu maçta birkaç karşı atak pozisyonunda rakip sahada sadece iki İnegölspor'lu oyuncu vardı. Oyuncularınızın da çok ekstra yetenekleri yoksa ne yazık ki iki kişiyle kontra ataklarda başarılı olamıyorsunuz.

İnegölspor'un kalitesi düşük, mücadelesi yüksek futbolunu olumlu anlamda etkileyen unsurlardan biri de ilk yarının ortasında yaptığı zorunlu değişiklilik oldu. Statik forvet Kenan Şahin sakatlandıktan sonra oyuna dahil olan Okan Deniz sağa geçti, Enes Ata da forvete yerleşti. Genel anlamda sol kanattan gelen ataklarda Enes'in Kenan'a göre daha hareketli oluşu, geriden gelen oyunculara pozisyon imkanı sağladı. Umarım Kenan Şahin'in de ciddi bir sakatlığı yoktur, geçmiş olsun.

Okan Deniz, oyuna girdikten sonra önemli katkı sağladı. Hücumda adam eksiltmede etkiliydi. Aynı zamanda top rakipteyken sağ bek Enes Bayır'a çok destek oldu. Enes Ata yine etkili bir maç çıkardı. Kontra ataklara çıkarken biraz daha dikkatli olabilseydi maçı asist veya asistlerle tamamlayabilirdi. İnegölspor adına sahanın bana göre en iyisi Murat Şimşek'ti. Savunmada hatasız oynadı. İlk maçı olmasına karşın oldukça soğukkanlı ve dengeliydi. Geriden topu oyuna sokmada da ilk yarıda çok başarılıydı. Umarım kendisini geliştirerek devam eder ve takımın değişilmezlerinden olur. Kaleci Şener Özcan için ise ayrı bir parantez açmamız gerek. Maçın her anında konsantreydi. Savunma oyuncularını arkadan çok iyi yönetti. Penaltıyı da çıkararak hem genç Enes Bayır'ı hem de İnegölspor'u kurtardı. Tebriği fazlasıyla hak ediyor.

Futbol kalitesi düşük liglerde özellikle iç sahadaki maçlar çok önemli. İnegölspor, puan kaybettiği iki maçtan sonra önemli bir galibiyet aldı. Soğuyan hava taraftar sayısında düşüşe sebep olabiliyor ancak İnegölspor, iç sahada daha güçlü ve daha etkili olursa taraftar desteğini sezonun sonuna kadar arkasında hisseder. Kalan maçlarda İnegölsporumuza başarılar diliyorum.