Doğduğum büyüdüğüm şehir. Bir daha dünyaya gelecek olsam ve doğacağım şehri semce hakkı verilse yeniden ve zerre tereddüt göstermeden İsmini zikir tadında söyleyeceğim Canım İnegöl.

Bizler yurt dışında yaşayan İnegöllüleriz. Mobilyamızla köftemizle övünen gönüllü turizm elcileriyiz. Tatil için Antalya'yı tarih için İstanbul'u önerip İnegöl köftesini yemeden Oylat'a çıkmadan Türkiye'yi görmüş sayma kendini diyenleriz.

INEGOL esnafı örnek esnaftır. BURSA Kapalıçarşı esnafıyla İnegöl esnafı hala Koza Han'daki ipek zarafetiyle sarar müşterisini.. Zarafeti kalitesindedir.. Somuncu Baba'nın mayasını taşırlar genlerinde.

Bu çarşı içi esnafı için hala geçerlidir. Zira pek çoğu babadan dededen kalan esnaflığa devam etmekteler..

Gelelim mobilyacılarımıza. Kaliteli ürün yapanlar elbette var. Ama yaptığı kaliteli ürünü kendi eli ve diliyle bozanlar da var. Nasreddin Hocanın dediği gibi; Heybesindeki malı turşu suratla satmaya çalışanlar da Var.
Yaşadığım tecrübeye dayanarak söylüyorum bazı mobilyacı arkadaşlar bu isi sanki paraya ihtiyaçları yokmuş da hobi olsun diye yapıyorlarmış havasındalar.

Bir lakayitlik, bir alırsan al, al almazsan sen bilirsin havası. Buluruz yaparız bizde yok ama komsumuz bu işin piridir diyen zarif adamların sayısı azalmış.Yahu parasını verip mobilya almışız. Mağazada gösterdiği mal ile evimize getirdiği mal arasında dağlar kadar fark Var. Adama abi burası böyle olacaktı niye başka model getirdin diye sormaya kalktık bir de suçlu olduk.


Siz böyle yaparsanız biz esnaflık yapamayız ki abicim deyiverdi.
Kardeş sen kafana göre mal getirip müşterinin isteklerini kulak ardı edeceksen zaten esnaflık yapma.. Bari işini düzgün yapanların ekmeğine mani olma..

Ama bundan sonra mevzuya uyandım:

1-Doğma büyüme İnegöllü olduğuma dair belgeyle alışverişe çıkacağım.
2-istediğim ürün getirilinceye kadar para falan vermeyeceğim.
3-İşler nasıl diye sorduğumda kesat abi diyenlere artik inanmayacağım
4-Lüzumlu hallerde satış mukavelesi yapacağım

5-Millet mobilya almaya artık başka şehirlere gidiyor diyenlere de neden acaba düşündünüz mü diye soracağım.


İsini düzgün yapan mobilyacılarımız zaten konumuzun dışında. Bahsettiğim bu tür kimseler İnegöl mobilyasına ancak köstek olurlar.. En iyi mobilya reklamını, mobilya alanlar yapar. Siz de almadan önce sorun soruşturun. İşini iyi yapmayan, ürünü zamanında teslim etmeyen, abicim ablacımla günü geçiştirmeye çalışanlara fırsat ve paranızı vermeyin. Acaba İnegöl mobilya üreticileri, kalite denetim kurulu diye bir kuruluş varmı? Yoksa kurulması İnegöl'ün hayrına. Aksi halde Dünya markası falan olamayız. Olsak da en ufak bir krizde yerle bir oluruz. Benden söylemesi...

AYHAN ŞEKER-FRANSA