İktidar partisinde 8 aday adayı için karar beklenirken; CHP ve MHP henüz adaylarını açıklamadı. CHP'de Erkan Dönmez için Sarıgül kararı beklenirken; MHP'de Müfit Besler sağlık sebepleri nedeniyle kesinlikle aday olmayacak. Yazının bu kısmında Müfit Besler'e geçmiş olsun dileklerimizi ileterek acil şifalar dileyelim.

Şu an itibariyle sahne Saadet Partisi'nin. Saadet Partisi, Başkan adayı Salih Berber ile birlikte 1,5 aydır sahada çalışıyor. Saadet Partisi kısmıyla ilgili değerlendirmemizi de yazının ikinci bölümüne bırakıp MHP'den devam edelim.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa milletvekili Necati Özensoy, İl Başkanı Hasan Toktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski Vali Kadir Koçdemir Ahıskalıların sessiz yürüyüşüne katılmak için Pazar günü İnegöl'deydi.

Özensoy, Toktaş ve Koçdemir, İlçe Başkanı Fahri İnkaya ile birlikte Müfit Besler'in işyerinde hem yemek yediler, hem de İnegöl'ü konuştular. İnegöl adayını netleştirme adına mini bir toplantı yaptılar.

Toplantıda Hasan Toktaş, Müfit Besler'e -son kez- aday olup olmayacağını sordu, Besler de şu şartlarda aday olmasının -sağlık açısından- mümkün olmadığını belirtti. Daha sonra muhtemel isimler üzerinde konuşuldu ve özellikle Manavlar Derneği'nden iki isim üzerine yoğunlaşıldı. İsimler kamuoyunda çok sık konuşulduğu için yazmak da sakınca görmüyorum. Biri herkesin malumu Erdoğan Kızmaz, diğeri ise Halk Eğitim Merkezi Müdürü Burhanettin Özdemir.

Bu iki ismin sadece parti yönetimi tarafından kabul edilmesi yeterli değil. Taban, ocak, hatta MHP'ye yakınlığı ile bilinen sendika hepsine sorulacak. Sonra nihai karar verilecek. Fakat iki ismin de güçlü isimler olduğunu ve MHP'ye ciddi oy getireceğini söylemek gerekir.

Son olarak MHP'nin AK Parti'nin adayını da bekleyeceğini belirtelim. Yani Alinur Aktaş olursa farklı strateji, olmazsa farklı strateji belirlenebilir.

SAADET'İN POLİTİKASI DOĞRU

Saadet Partisi'nin sahadaki tek parti olduğunu belirttim. Salih Berber, her gün bir sivil toplum kuruluşunu ziyaret ederek kamuoyuna çeşitli mesajlar veriyor. Bu mesajlarda dikkatlerden kaçmayan; üslup olarak geçmiş seçimlerdeki sert üsluptan uzak olunması... Genel seçimlerde iktidarı sert şekilde eleştiren Berber, bu kez 'Hüseyin Şahin de bizim vekilimiz, Başbakan da bizim Başbakanımız' değerlendirmesini yapıyor.

AK Parti, son genel seçimde 67'ye yakın oy aldı. Yani her 3 kişiden 2'sinin oyunu aldı. Muhalefet adına kim seçilmek istiyorsa bu kesimden oy almak zorunda. Yerel ve genel seçim arasındaki 20 puanlık farkı da hesaba katarsanız genel meselelerden uzak, yerele yönelik mesajlar etkili olacak. Şu an Saadet Partisi bu anlamda doğru yolda diyebiliriz.

.