Merhaba değerli okurlar; geçtiğimiz hafta bahsettiğimiz konulardan estetik mezoterapiyi bu hafta biraz açalım. Estetik mezoterapi; Yüz mezoterapisi, saçlı deri mezoterapisi ve selülit mezoterapisi olmak üzere başlıca 3 bölgeye uygulanabilir.

Yüz mezoterapisi: yaşlanmayı durdurmak ve yaşlılık belirtilerini gidermek isteyen tüm hastalar için uygun bir yöntemdir. Özellikle güneş hassasiyeti fazla olan ve sigara içen hastalarda belli periyodik aralıklarla yapılan mezoterapi yaşlanma sürecini anlamlı ölçüde yavaşlatmaktadır. Göz çevresinde yaş ilerledikçe oluşan 'kaz ayağı' çizgiler, güneş lekeleri, derin olmayan izler ve kırışıklıklar bu yöntemle giderilebilmektedir.

Yüz mezoterapisi: cilt temizliği yapıldıktan sonra,uygulama yapılacak bölgeyeanestezik krem sürülerek 30 dakika beklenir. Sonracilt tipine uygun hazırlanmış karışımlar ve serumlar küçük iğneler aracılığı ile cilt altına verilir.Ya da özel DERMAPEN cihazı ile işlem yapılır ve cilde canlandırıcı, cildin nem ve elastikiyetini düzenleyici serum ve solüsyonlar uygulanır. Dermapen cihazı, cildin farklı kalınlıklarına göre ayarlanır derinlikte 'por' denilen gözenekler açar. Bu gözenekler gözle görülemez, ancak ciltte hafif kızarıklık olarak fark edilebilir. Bu porlardan cildi besleyen ve nem sağlayan hyaluronik asit ve hücre yenileme özelliğine sahip C ve B vitamini uygulanır.İşlem sonrasında günlük yaşantıya güneş ışığından korunmak şartıyla hemen dönülebilir. İşlem sonrasında mutlaka nemlendirici krem ve güneş koruyucu krem uygulanır.Küçük iğne izleri 24 saat içinde tamamen kaybolmaktadır. İşlem sonrasında iki gün makyaj yapılmamalı ve güneş koruyucu kreme devam edilmelidir.

Saçlı deri mezoterapisi; DERMAROLLER üzerinde 540 ince iğne bulunan silindir şeklinde bir alettir. Bu aletikullanarak saç köklerine uzanan mikro porlar açılır ve saç kökünü besleyen özel serumlar uygulanır. 6 mm uçlu özel iğneler ile de ciltaltına, saç köklerini besleyen serum uygulanır.

Selülit ve zayıflama da mezoterapi uygulamaları: Son dönemin en gözde zayıflama yöntemlerinden olan "Lipoliz "yönteminde etken madde "fosfatidilkolin" kullanılmaktadır. Bu madde insan vücudunda bulunan ve yağ metabolizmasında önemli rolü olan bir maddedir. Lesitin ve fosfatidilkolin, vücudumuzda yağları parçalamaktan sorumlu olan, safra kesesi tarafından yapılan safranın içinde bulunmaktadır. Bu nedenle tedavinin yan etkisi yoktur. Lipoliz tedavisinin avantajı direkt olarak hedef seçilen vücut bölgesindeki yağ dokusunun içine enjekte edilmesidir. Böylelikle yağ eritici etkisi hızlanır.

Lipoliz Nasıl Etki Sağlar? Vücuda enjekte edildiğinde yağ hücrelerinin zarının geçirgenliğini artırır, parçalanan yağ hücreleri karaciğer tarafından yok edilir. Bu yöntem yağ hücrelerinin sayısını azalttığı için belli bölgelerdeki yağlanma tamamen ortadan kalkar. Bu tedavi yöntemi vücuttaki bölgesel yağ birikimlerini deride gevşemeye yol açmadan yok edebilmektedir. Çünkü doğal yollardan yağ yıkımını arttırmaktadır.

Etki Ne Zaman Başlar Kaç Seans Uygulamak Gerekir?: Kişinin problemin yoğunluğuna göre seans sayısı değişir.En az 2 hafta aralıklarla yapılmalıdır. İlk seansın sonuçları ise 2-3'cü haftadan sonra görülmeye başlar, ama erime çok daha uzun süre devam eder, seanslar kişiden kişiye göre değişmekle birlikte 3-6 seans olabilir, kullanılan ilaç miktarı yağ kitlesinin yerleşim yeri ve büyüklüğüne göre değişir.Doğum sonrası kalan yağ kitleleri, çene altı, kollar, karın, bel, kalça, basen ve bacak bölgesindeki bölgesel yağlanmaların yok edilmesinde uygulanabilmektedir. Erkeklerde de sırt ve bel bölgesi yağlanmada kullanılabilir. Dengeli beslenme uygulandığı ve egzersizle desteklendiği sürece sonuçlar kalıcıdır.

Sorularınızı [email protected] mail adresime gönderebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim..