Merhaba değerli okurlar, bu hafta konumuz pek bilinmeyen ancak uzun yıllardır uygulanan MEZOTERAPİ

'Mezoterapi nedir ve ne amaçlarla uygulanır? ' Yerimiz yettiğince bahsedelim.

Mezoterapi, ihtiyaç duyulan bölgeye göre farklı kombinasyonlarda hazırlanan ürünlerin derinin altına küçük iğnelerle verilmesi esasına dayanan bir tedavi yöntemidir. Orta deri tedavisi anlamına gelen "mezoterapi" tedavi gerektiren ağrı veya hastalıklı bölgeye uygulanan mikro enjeksiyonlar ile tedavisinin gerçekleştirilmesidir. Bu yöntem ilk defa 1952 yılında Fransa'da uygulanmıştır. Mezoterapi, çok ince ve kısa iğne uçları (4-6 mm) kullaniımak suretiyle uygulanan bir yöntemdir.

İlaçların emilimi sırasında bir kısmı emilemeden atıldığı için; oral yoldan, kas veya damar içine yapılan enjeksiyonlarla alınan ilaçlarda miktarın tamamı ilgili organa ulaşamamaktadır. Bu yollarla alınan ilaçlar kan yolu ile diğer organlara da ulaşabildiği için yan etki gösterme ihtimali ortaya çıkmaktadır. Mezoterapi ise direk olarak ve sadece sorunlu bölgeye küçük miktarlarda yapılan mikroenjeksiyonlarla ilaç verdiği için, istenmeyen yan etkileri en aza indirmektedir.

Mezoterapide ilaçların bölgeden emilimi çok az olduğu için dolaşım sistemine ilaç geçişi de yok denecek kadar azdır. Yapılan enjeksiyon sayısı; hastaya, hastalığa ve enjeksiyonun yapılacağı bölgenin anatomisine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.

Mezoterapi ; Ağrı terapisi ve estetik uygulamalar olarak iki kısma ayrılır

Ağrı mezoterapisi, gonartroz, kireçlenme, eklem içi sıvı kaybına bağlı ağrılar ve kemik erimesine bağlı ağrılar gibi diz ağrılarında, bel ve boyun ağrılarında, omuz, dirsek ve el bileği gibi eklemleri tutan tüm ağrılarda, tendon hasarları, burkulma ezilme gibi spor yaralanmalarında medikal tedaviye yardımcı ve destek olur. Bel ve boyun fıtığında ağrının azalmasını sağlar. Fizik tedavi uygulamalarında tedavi sürecini hızlandırmada yardımcıdır. Akupunktur ile desteklendiğinde tedavi başarısı artar

Estetik mezoterapi ise yüz mezoterapisi, saçlı deri mezoterapisi ve selülit mezoterapisi olmak üzere başlıca 3 bölge ve gruba ayrılır.

Mezoterapi uygulamalarının avantajları nelerdir?

•Doğrudan problemli bölgeye uygulanması
•İlacın lokal ve hızlı etkisi
•Birbirlerinin etkisini artırabilecek ilaçların beraber kullanılabilmesi
•İlacın daha az dozda kullanılması
•İlaca bağlı daha az yan etki
•Ağrısız bir tedavi yöntemi olması
•Bir çok ağrı tedavi yöntemine göre daha az girişimsel tedavi
•Daha az seans ve daha uzun seans aralıkları
•Gündelik hayatı ve iş yaşamını etkilememesi

Etki Ne Zaman Başlar Kaç Seans Uygulamak Gerekir?

Kişinin problemin yoğunluğuna göre seans sayısı değişir. En az 1-2 hafta aralıklarla yapılmalıdır. İlk seansın sonuçları ise 2-3'cü haftadan sonra görülmeye başlar, ama faydası çok daha uzun süre devam eder, seanslar kişiden kişiye göre değişmekle birlikte 3-6 arası olabilir, kullanılan ilaç miktarı uygulama yeri ve büyüklüğüne göre değişir.

Sorularınızı [email protected] mail adresime gönderebilirsiniz. Sağlıklı günler dilerim..