İnegöl Belediyesi, İnegöl'e yeni bir hizmet binası (ya da Belediye Sarayı) kazandırma düşüncesinde. Bu proje son günlerin en çok tartışılan mevzuu durumunda...

İsmine ister saray, ister hizmet binası deyin fark etmez, böyle bir binaya ihtiyaç var mı yok mu bunun kararını vermek lazım.

İhtiyaç olmadığını düşünenler İnegöl'ün temel sorunlarını sıralayıp; 'Trafik, altyapı, hava kirliliği sorunumuz varken; saray çok mu lazım' diyerek karşı olduklarını dile getiriyorlar.

Ben olmazsa olmaz durumunda olmasa da o bölgenin kullanımı açısından önemli bir proje olabileceğine inanıyorum.

Hatta, artık kullanılamaz konumdaki, depreme dayanıklılığı tartışılan, eskimiş Hükümet Binasının da araya bir yerde sıkıştırılarak; yenilenmesi gerektiği düşüncesindeyim.

Belediye hizmetlerinin tek bir binada yapılması elzem. Bunu anlamak için yarım saat Belediye binasının giriş kısmındaki güvenlik bölgesinde beklemenizi tavsiye ederim.

İnsanlar, -şu an BUSKİ'ye geçse de- kartına su doldurmaya, vergi ödemeye, emlakla ilgili sorunlarını çözmeye ana binaya geliyor. Bunları tek çatı altında toplamak gerekli.

Güzel ve özel bir proje ile burası değerlendirilebilir. Ayrıca İnegöl Belediyesinin boşalttığı yerler için de derneklere yerleşke çalışması yapılması gündemde.

Böylece dernekler için de yeni bir yer yapımına gerek kalmaksızın; bu yer onlara tahsis edilebilir.

Belediye Sarayı, siyasi bir noktada tartışılıyor. Tartışılmalı da. Tartışılıp çoğunluğun içine sinecek bir proje olmasında yarar var.

Ben meselenin meydan kısmıyla daha çok ilgileniyorum. Zira bu alanın Belediye Sarayı'ndan çok meydan olarak ön plana çıkması taraftarıyım.

Cazibe Merkezi olarak yola çıkan, İnevia gibi uyduruk bir isim verilen ve son olarak İnegöl AVM adında karar kılınan projenin de bir meydan havasında, çoğunluğu yeşil alan olacak şekliyle yapılması düşünülmüştü.

Hatta Belediye Başkanı Alinur Aktaş, temel atma töreninde 'Yapıların etrafında modern peyzaj uygulamaları, su oyunları, yeşillendirme ve bol ağaçlandırma dikkat çekecektir' diye açıklamalarda bulunmuştu.

Fakat bugün İnegöl AVM'den en az dikkat çeken ağaçlar ve yeşillik. Tamamıyla betonarme bir yapı var karşımızda. Aynı akıbeti o alanda da yaşamayalım.

İnegöl'ün meydana ihtiyacı var. Kültür Sarayı'nın yıkılması ile o alanın yeşilin bol olduğu bir meydan olacağını düşünürsek; benzer düşünceleri Belediye Sarayı ya da Hizmet Binası'nın yapılacağı alan için de düşünmek istiyoruz.