Hiç; yediğiniz bir gıdanın size yaramayacağını düşündüğünüz oldu mu?

Mutlaka bunu hissettiğimiz ancak yemeğe devam ettiğimiz anlar olmuştur. Aynı sigara gibi, bize zarar vereceğini bile bile içiyoruz.

Gıdalarda da yanlış seçimlerimiz sonucu gerekli fayda çoğu zaman sağlanamamakta ve hatta yediklerimizden zarar dahi görmekteyiz. Çünkü yediğimiz bazı gıdalar metabolizma dengesizliği ve hormon yetersizliği yapmaktadır. Gün içinde tükettiğimiz gıdaların çoğu yeterli miktarda protein bitkisel yağ, vitamin ve mineral içermiyor. Bunu yerine basit karbonhidrat ve şeker içeren, simit, poğaça, bisküvi çeşitleri ve hazır gıda gibi 'hızlı yenen' gıdaları tüketiyor, tabiri yerindeyse geçiştiriyoruz.

Bu beslenme şekli insülin üretimini arttırarak metabolizmamıza, hormonlarımıza, vücudumuza, kilo dengemize ve sağlığımıza zarar veriyor. İnsülini hızla yükselten gıdalar yine kısa sürede düşmesine ve tekrar kendimizi aç hissetmemize neden olmakta. Öğün atıştırılan abur cubur alışkanlığı fazladan kalori almamıza ve hareketsiz yaşam içinde aşırı kilo artışına neden olmaktadır.

Bu sorunun çözümü için yaklaşık 20 yıldır 'sağlıklı beslenme' konusuyla uğraşan bilim adamları özel bir program geliştirmiştir. Bu programa başvuran kişilere kan tahlili sonucu laboratuar değerlerine göre -kişiye- özel bir beslenme programı hazırlanmaktadır. Kişiye özel öğünlerin belirlenmesi ve doğru gıda alımının sağlanması ile düzenli insülin salgılanır ve hormonlar dengelenir. Bunun sonucunda kişiler sağlıklı ve dengeli bir metabolizmaya sahip olur.

Sadece bir beslenme değişikliği ile diyet yapmadan, zayıflamaya destek ürünler kullanmadan sağlıklı bir biçimde kilo verebilirsiniz. Metabolik denge sağlandıktan sonra etkili bir kilo kontrolü ömür boyu devam eder.

Beslenme şeklinin değişikliği genelde kişinin kendisini fiziksel ve psikolojik olarak daha iyi hissetmesini sağlar. Kişinin kendini daha sağlıklı ve canlı hissetmesi, psikolojisinin, fiziksel gücünün ve konsantrasyonunun yükselmesine ve duygu durumun dengelenmesine yol açar. Birçok diyet küründe karşılaşılan, hızla kilo verdikten sonra yine hızla kilo alma (yo-yo etkisi) MetabolikBalans diyetinde görülmez. Çünkü bir kez size faydalı olacak gıdaları öğrenip uyguladığınızda ömür boyu sürecek bir diyet beraberinde yaşam tarzınız da yenilenmiş olacaktır.

Zayıflama sürecinde, yüzde ve vücutta görülen kırışıklıkların ve sarkmaların bu program uygulanırken oluşmadığı gözlemlenmiştir. Ayrıca bu programda, kas ve dokuların değil, yağ dokusunun azalması ile cilt gergin ve canlı kalır.

Metabolik Balans diyeti: Damardan kan alınarak laboratuarda analiz edilir ve sonuçlar doktoruz tarafından İsviçre'ye değerlendirilmek üzere gönderilir. Burada hazırlanan tamamen kişiye özel beslenme programı hekiminiz ile birlikte kontrollü olarak uygulanmaya başlar. Kilo ve fiziki görünüm, istenen seviyeye geldiğinde koruma programı ile mevcut kilonuz korunur.

Doğru ve sağlıklı beslenme hipertansiyon ve diyabet ve hatta romatizmal hastalıklarda, hastalığın seyri açısından oldukça önemlidir.

DOKTORUNUZA ULAŞABİLİRSİNİZ: Doğru beslenme programınız ve kilo kontrolünüz için İnegöl'de Metabolik Balans hekiminiz DR. A.Neslihan Aycan ile irtibata geçebilirsiniz. Tlf. 5333410929