Dün belediyeden gelen bülten sonrası İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban'ı aradım. Taban'a, beton asfaltı nerelerde ve ne için kullanacaklarını sordum.

İnegöl Belediyesi, altyapı çalışmalarına başlamadan sıcak asfalt kullanmaya sıcak bakmıyor. Masraflı bir yatırım.

Aynı zamanda altyapı çalışmaları başladığında da her yer kazılacağı için bir manada parayı çöpe atmaya gerek yok.

Başkan Taban, beton asfaltın yarı yarıya maliyetleri düşürdüğünü aktardı. Mesudiye'de mezarlık çevresinde deneneceğini söyledi.

Şimdiye kadar yaptıkları çalışmalarda da beton asfalttan istedikleri verimi alabileceklerini gözlemlediklerini belirtti.

İnegöl önümüzdeki günlerde daha fazla beton asfalt görebilir. İnternette de yaptığım araştırma asfalta göre yüzde 35 daha ucuz, 2 kat daha uzun ömürlü olduğu söylenen beton yolların Türkiye'de kullanımı artmaya başladı.

Bu konuyu sorarken; Mesudiye'den Alanyurt'a yol çalışması yaptıklarını da aktardı Başkan Alper Taban.

Bu önemli bir gelişme. Zira Mesudiyelileri çok ihmal ettik. Altgeçitte çok mağdur ettik.

AK Partili bir belediyenin her seçimde en fazla destek verdiği mahalleye daha fazla yatırım yapması gerekiyordu. Neyse ki bu adım ciddi bir şekilde telafi de edebilir.

Mesudiye-Alanyurt dip dibe komşu. Ancak Mesudiye'den Alanyurt'a gitmek için Ankara yoluna çıkacaksınız, sonra Yenişehir yoluyla ancak ulaşabileceksiniz.

Çok sayıda tarla bunu engelliyordu. Belediye bir çözüm bulmuş. Hatta yol çalışması sonrası toplu taşıma da bu yolu kullanacak. Böylece İnegöl'den de Alanyurt'a ulaşmak daha kolay olacak.

İnegöl'ün uzun yıllardır beklediği bir çalışma aslında bu. Ulaşım anlamında önemli bir yatırım olacak. İnşallah kısa sürede bitirilir. Mesudiyeliler için de Alanyurtlular için de rahat ulaşıma geçilir.

Biz de emeği geçenleri başta Başkan Alper Taban olmak üzere kutlarız.