Bir trafik suçundan dolayı bir İnegöllü Bursa'da hakim karşısına çıktı. Hakim, mesleğini sordu "İskeletçi" dedi İnegöllü. İskeletçiyi duyan hakim kafasını kaldırdı karşısındakine şöyle bir baktı.

"Nasıl meslek o?" dedi. İnegöllü açıklama yapması gerektiğini anlamıştı. "Koltuk iskeletçisi efendim." diyerek devam etti. İskeletçi sözcüğünün İnegöl'deki anlamıyla İnegöl dışındaki anlamı aynı değildi çünkü.

MEZARLIKTAN GELEN TELEFON: Seksenli yıllar Günahsız'ımız vaktinin çoğunu ağabeyleri ve kardeşine ait mobilya mağazasında geçiriyor, işyerinin çalan telefonlarına bakmaktan da çok mutlu oluyordu. Günahsız'ımız genelde de küfürlü konuştuğundan arayan kişilerle sıkıntılı durumlar yaşanıyordu. Bütün ricalara uyarılara rağmen telefonlara bakmaktan vazgeçmedi.

Günahsız'ımız mağazada yalnızken işyeri çalışanlarından biri komşuya geçti ve işyerini aradı. Günahsızımız telefonu açtı "Alo" dedi. Telefondaki kişi kısa bir süre önce vefat etmiş bir yakınlarının ismini söyleyerek "Ben ..... Enişten, takma dişlerim evde kalmış onları mezarlığa getir, dişlerim olmayınca yemek yiyemiyorum." dedi.

Mezarlık, takma diş derken Günahsız'ımızın kafası karışmış, çok da korkmuştu. "Bana ne yahu neden benden istiyon, benden başka kimse yok mu başkasından istesene ....." diyebildi. Ama bir daha da yine ... Enişte ile karşılaşma korkusu ile telefonlara asla elleyemedi.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

MEDİHA ARAZ: İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ilk bayan yönetim kurulu üyesi, eczacı. 1924 yılı Tekirdağ-Keşan doğumludur. İlkokul eğitimini Keşan'da yaptı. İstanbul Erenköy Kız Lisesi mezunudur. Eczacılık eğitimini İstanbul Eczacılık Fakültesi'nde yaptı. Eczacı olarak ilk görev yeri İnegöl'dür. 1948 yılında ilçemizin ikinci eczanesini faaliyete soktu. İlk bayan eczacımızdır. Bayan bir eczacının varlığı kadınlarımız için hem okuma hevesini arttıran başarılı bir örnek hem de küçük sorunları için doktora ya da hastaneye gitme gereği duymadan yardım alabildikleri bir kaynak olmuştur. Eşi Doktor Asım Araz ile birlikte ilçemiz cemiyet hayatında da yer almaya özen göstermişlerdir. 05.08.1960-18.02.1961 tarihleri İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyeliği görevinde bulunmuştur. Vefat ettiği 13.05.1996 tarihine kadar ilçemizde mesleğini yerine getirmeye çalıştı. Hastane mezarlığına defnedildi. Kaynakça : 28.03.2017 tarihinde oğlu Ahmet Yavuz Araz ile görüşüldü. www.beuorg.tr/sayfa/ 23852/tarihce

MUSTAFA ARDA: Müftü, 1968 yılı İnegöl-Hamzabey Köyü doğumludur. İlkokulu Bursa'da, Ortaokulu Karacabey İmam-Hatip Lisesinde okudu. Bursa İmam-Hatip Lisesi 1985-86 mezunudur. Bursa İlahiyat Fakültesi'nde yaptığı yükseköğrenimini 1991 yılında tamamladı. Bursa İlahiyat Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi iken Bursa-Muradiye Mahallesi Koca Naib Camii'nde müezzin olarak göreve başladı. Altı yıl bu görevde bulundu. Mart 1994 tarihinden itibaren iki buçuk yıl İstanbul Haseki Eğitim Merkezi'nde müftü ve vaizlik eğitimi aldı. İlk görev yeri Tunceli-Çemişgezek'tir. Sırasıyla Afyon-Kızılören, Bilecik-Osmaneli Müftülüklerinde bulundu. 2000-2013 yılları Bursa İl Vaizliği yaptı. 2013 yılından itibaren Kütahya-Hisarcık Müftüsü olarak görevini sürdürüyor. Kaynakça : mustafaarda.8.m.com/