İnegöl Belediye Meclis Üyesi, İnegöl Beşiktaşlılar Derneği Kurucu Başkanı, işadamı. 08.10.1935 tarihi İnegöl doğumludur. 1949-50 öğrenim dönemi İnegöl Ortaokulu mezunudur. Ticaret yaparak hayatını sürdürmüştür. Amatör olarak futbol oynadığı İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübü'nde sonraki yıllarda yönetim kurulu üyeliği de yapmıştır. 1989-94 yılları ANAP İnegöl Belediye Meclis Üyeliği yapmıştır. Uzun yıllar İnegöl İshakpaşa İlkokulu Koruma Derneği Başkanlığı yaptı. 2007 yılında İnegöl Beşiktaşlılar Derneği Kurucu Başkanıdır. 09 Mart 2015 tarihinde vefat etmiştir.Kaynakça : 10.12.2016 tarihinde oğlu Osman Tabakoğlu ile görüşüldü.

ŞEYH İHSAN EL BAFAVİ

Din adamı, mutasavvıf. 01.01.1947 tarihi Mardin Ömerli İlçesi Dereyanı Köyü doğumludur. Temel dini eğitimini babası Hüseyin Hüsnü Hocaefendiden aldı. Sonrasında Mardin Kızıltepe'de Hoca Molla Abbas ve Molla Fahrettin Yıldız'ın yanında da eğitimine devam edip icazetini aldı. Cizreli Şeyh Seyda'ya sonrasında oğlu Şeyh Muhammed Nurullah'a bağlandı. Şeyh Muhammed Nurullah'ın vefatı sonrası keşfen Siirtli Şeyh Muhammed Kazım'a bağlandı. Çok sayıda öğrenci yetiştirdi. 1969 yılında Kayadere (Bafava) Köyü Kurucu İmam Hatip'i olarak göreve başladı. 25 yıl 5 ay devlet hizmeti sonunda 15.09.1994 tarihinde emekli oldu. Emeklilik sonrası bir süre Diyarbakır Bismil ve Adıyaman Kahta ilçelerinde yaşadı. 04 Ocak 2001 tarihinde İnegöl'e taşındı irşad ve sohbetlerini İnegöl'de sürdürdü. 12 Ocak 2007 tarihinde İnegöl'de vefat etti. Cenazesi Kayadere (Bafava) Köyüne nakledilip orada defnedildi. Kaynakça : İhsanuelbafavi.tr.gg/ANA-SAYFA.htm.

TELLAL İSMAİL

İsmi Yenice Mahallesinde bir sokakta yaşatılan Tellal İsmail Bulgaristan Razgat göçmenidir. Belediyenin tellallığı görevini yaptığı gibi, tarımla da uğraşmaktadır. Doğum ve ölüm tarihleri bilinmemekle birlikte 1890'lı yıllarda ilçemize yerleşen diğer Razgat göçmenleri ile birlikte yurda geldiği bilinmektedir. İmara açılan yerlerde yer sahiplerinin isminin bir sokağa verilmesi geleneğine uygun olarak ismi bir sokak ve çıkmaz aralıkta yaşatılmaktadır. Kaynakça : 14.08.2016 tarihinde o bölgede ikamet eden Cihat Şengün ile görüşüldü.