Hükümetimiz son günlerde gerçekten vatandaşlara faydalı ve kolaylık sağlayacak bir tasarıyı gündeme getirdi.Bu tasarı "Müftülükler de Nikah Kıyabilir" tasarısıdır.Gerçektende yıllardır özlediğimiz bir çalışmaydı.

Ama gel gör ki "İSTEMEZUK" taifesi tasarının ne olduğunu bile anlamadan her zaman ki gibi istemediklerini eylemlerle dile getirmeye başladılar.Benim gibi sıradan bir vatandaş bile tasarıya objektif bir şekilde baktığında şunu görüyor.Zaten mevcut yasalarda Belediye,Nüfus Müdürlükleri,Köylerde Muhtarlar ve Konsolosluklar nikah kıyabiliyorlar.Bu isimlere (gerçekten ihtiyaç düşünülerek )"'Müftülükler' de eklendi.

Aklı selim sahibi insanlar bu uygulamaya teşekkür ederken ülkemizdeki "İSTEMEZUK" taifesi kıyameti koparıyorlar.Bu "İSTEMEZUK" taifesi hangi kanuna karşı çıkmadı ki.Başörtüsü zulmü bildiğiniz gibi ancak yakın zamanda ortadan kaldırıldı.Başörtüsü kanunun da çıktığı günleri hatırlayın ne kıyametler kopmuştu.Hangi korkunç senaryolardan bahsedilmişti.

Ülkemizdeki "İSTEMEZUK" taifesi her zaman dindar kesimi kendilerine rakip olarak görmüşlerdir.Tıpkı bir futbol maçı gibi.Dindarlara verilen her hak kendi aleyhlerine verilmiş bir penaltı olarak telakki etmişlerdir.Oysa Haklar maça benzemez.Hangi kişi ve kesimlerin bir hakkı yenilmişse ona hakkı verilir.Tıpkı haksızlığa uğramış bir vatandaşın hakkını verirken diğer vatandaşların haklarına zarar gelmediği gibi.

Bu "İSTEMEZUK" taifesinin her zaman bir evhamı olmuştur:"Dindarlar bu kanunlarla bizi kesip asacak ve bizim yaşam hakkımızı elimizden alacaklar".Halbuki tarihe baktığımızda zulüm yapanlar hep "İSTEMEZUK" tabakası olmuştur.

-Dindarların yaşam tarzlarına onlar hep müdahale etmiştir.

-Dindarların dinini rahat yaşamalarına hep onlar karışmıştır.

-Dindarların camilerini onlar ahır ve depo haline getirmişlerdir.

-Dindarların başörtüsü sebebiyle Üniversite yolunu onlar kapatmışlardır.

-Dindarların Kur'an kurslarına onlar kilit vurmuşlardır.

-İmam-Hatip Liselerine ve Meslek Liselerine uyguladıkları katsayı sebebiyle binlerce İmam Hatiplinin hayatını onlar karartmışlardır. v.b.

Bu "İSTEMEZUK" taifesinin Müslümanların iktidarları döneminde hiçbir hakları yenilmemiştir. Herkes başkasını kendisi gibi zanneder kuralı gereği onlar yaptıkları zulmü bildikleri için kendilerine aynısının yapılacağını zannediyorlar.Yani ortada iki kavram vardır:

1-Müslümanların çektiği gerçek zulümler,

2-İSTEMEZUK grubunun çekeceğini zan ettiği zulüm.

Ancak ne yazık ki zanlarını gerçeğin önüne geçirmek istiyorlar.Oysa zan gerçeği temsil etmez.

Bu zanlarından bir tanesi de "Müftülüklerin Nikah Kıyma" yetkisidir.Objektif düşünüldüğün de bu nikah kıymanın kime ne zararı vardır Allah aşkına.

Bizler, Rasulullah'ın(sav) "Kolaylaştırınız,zorlaştırmayınız" hadisi gereği hep kolaylık göstermemiz gerekmez mi?Evlenecek kardeşlerimiz bir yandan resmi nikahla diğer yandan dini nikah kıymayla neden sıkıntılar yaşasın.Müftülüklerin kıyacakları nikah vatandaşlarımız için çok büyük kolaylıklar getirecektir.

Hem toplum olarak küçük yaşta evlendirilen kızlarımızın problemlerini de çözmüş olacağız.Çünkü belediyeler de kıyılan nikahların şartları ne ise müftülükler de kıyılacak nikahlarda öyle olacaktır.18 yaşını doldurmuş ve evliliğe herhangi bir engeli olmayan raporlarla nikahlar kıyılacaktır.

Bazı insanlarımız şu peşin fikirlerinden vazgeçip İSTEMEZUK'u bir tarafa bırakacak olurlarsa emin olun hepimiz rahat edeceğiz. Bugüne kadar dini alanda yapılan resmi kanunların hangisi tehlike arz etti?Tam tersine dini dışlarsanız FETÖ gibileri bu ülkenin başına bela olur.

UNUTMAYIN: FETÖ'ün panzehiri Müftülüklerdir ve Müftülüklerin (camilerimizin) selalarıdır.