Anayasa değişiklik teklifi TBMM Genel Kurulu'ndan geçti. Böylece ilk raunt bitti. Çıkan sonuca göre; Meclis'teki Raundu AK Parti ve MHP kazandı, CHP ve HDP kaybetti.

Sırada meydanlar var. Teklif meydanlardan da geçecek. Kimi meydanlara evet dedirttirmeye, kimi de hayır dedirttirmeye çalışacak.

Bu süreç sandık gününe kadar devam edecek. Umarız Meclis'te yaşanan nahoş görüntüler meydanlarda yaşanmaz.

Sosyal medya bu konuda çok erken hareketlenmiş gözükse de henüz meydanlara yansıyan bir şey yok.

RIDVAN DİLMEN ETKİSİ

Bu süreçte Sosyal medya'da damgasını vuran ilk isim Rıdvan Dilmen oldu. Onu Burak Yılmaz, Arda Turan ve Murat Boz takip etti. Taraflar henüz meydanlara inmeden Rıdvan Dilmen Evet kendİ adına ilk golü atmış oldu.

Bu gol ile de hayır kanadının hedefi oldular. Bunlar doğal gelişmeler. Bu tür atışmaları demokrasi şenliği olarak görmek lazım... Herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmeli. Buna hangimizin itirazı olabilir?

Bu haftadan itibaren meydanların şenlenmesi bekleniyor Gelen bilgilere göre Ak parti mitingler için son hazırlıklarını yapıyor.

AK Parti kısa bir süre sonra sahalara inecek ve mitinglerle, halka anayasa değişikliğini anlatılacak.

TAYYİP ERDOĞAN'IN MEYDAN PERFORMANSI BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da süreç içerisinde halkla buluşması bekleniyor.

Şüphesiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi karizması ve meydan performansı, referandum sürecine damgasını vuracaktır. Cumhurbaşkanının bu süreçte Bursa'ya da geleceği söyleniyor.

Diğer taraftan yerel siyaset de iyice hareketlenecek. Parti yönetimleri 81 ili ve ilçeleri kapsayan çalışmalarda bulunacak.

İnegöl Ak parti'nin sahaya inmek için hazır olduğunu biliyoruz. İnegöl'de CHP'nin de etkin çalışması bekleniyor. Saadet Partisi ve MHP için bu konuda henüz net bir şey söylemek mümkün değil.

PARTİ DEĞİL VATAN MESELESİ

Meydanların, parti bayrakları yerine Türk bayraklarıyla donatılması bekleniyor. Doğrusu da bu... Çünkü önümüzde bir parti meselesi değil vatan meselesi var. Evet de hayır da başımızın tacı olmalı. Birbirlerimizin tercihine sağduyu ile yaklaşmalıyız.

Şu anda Parti merkezlerinde ve sosyal medya paylaşımlarında hareketlilik var. Şüphesiz zamanla toplumun farklı kesimleri sürece dahil olacak.. Sivil toplum kuruluşlarının, derneklerin, vakıfların renkleri bir bir ortaya çıkacak.

Muhalefet de boş durmayacaktır. CHP başta olmak üzere muhalefetin anayasa değişikliğine karşı ciddi kaygıları var. Saadet Partisi de CHP ile birlikte bu kaygıları taşıyan partilerden biri. HDP de aynı kanatta. Birçok iddia ortaya atılıyor.

İSTİKRAR MI KARGAŞA MI?

Aldığımız habere göre; AK Parti, muhalefetin iddialarına cevap veren kitapçıklar da hazırlatmış.

Kitapçıkta ana fikir olarak şu cümle ortaya çıkıyor: "Mevcut sistem, istikrar değil kargaşa üretiyor."

Ana mesaj şu:"Türkiye'de şu anda iki başlılık var. Siyaset de, kurumlar da, bundan etkileniyor. Anayasa değişikliği ile güçler birleştirilecek."

EVET ÖNDE GİDİYOR

Genel eğilim şu ana kadar evet oylarının daha güçlü olduğu yönünde.

Türkiye Siyaset tarihinde 7. referandum için süreç hızla işliyor. Daha önceki 6 referandumdan 5'inde Halk evet demeyi tercih etmiş. Sandıklardan 1 kez hayır sonucu çıkmış. Tüm otoritelere göre evet sonucu şu an sandığın favorisi.

Anlaşılan referandum, sıradaki seçimlerin de provası olacak. Nisan'da sandıktan çıkan sonuca göre, Türk siyaseti yeniden şekillenecek.