Haziran ayı meclis toplantısını önceki gün takip ettik. Bayram sonrası ilk meclis toplantısı geçmiş meclis toplantılarına nispeten daha dolu geçti diyebiliriz.

MHP grubunun toplantı açılışının hemen ardından gündeme geçmeden TC tabelası, Alparslan Türkeş, Suriyeliler ile ilgili çalışma yapılması ve servis konusunda da adımlar atılması gibi önemli konuları gündeme getirmesi ve genelde son kısımda alıştığımız bu konuşmaların ilk anda başlaması alışıldık değildi. Ama meclisin belki de hareketli geçmesine de vesile oldu.

İYİ Partili Dursun Öztürkoğlu'nun belediye özellikle de imar mevzuunda bilgi ve birikimi AK Partili üyeleri de belediye imar personelini de bundan sonraki meclis toplantılarında zorlayacak gibi duruyor.

İYİ Parti grubunun Ülkü Ocakları için yer istemesi de önemli bir adımdı. Zira herkes bunu MHP'den beklerken; İYİ Parti hem mahalle konaklarının kullanımını sorguladı hem de Ülkü Ocakları için bir yeriniz yok mu diye özelde belediyeyi genelde Cumhur İttifakını bu noktada zorladı.

İYİ Parti grubunun komisyon seçimleri ile ilgili yargıdan dönen kararını da unutmayalım. Muhtemelen bir sonraki meclis toplantısında bu konuda adım atılacak. AK Partili bir üye yerini İYİ Partili üyeye bırakacak.

Meclis toplantılarında çok da alışık olmadığımız bir konu da var. Daire müdürlerinin toplantılara katılması.

Alinur Aktaş döneminde çok yaşadığımız bir durum değildi. Alper Taban muhtemelen konunun muhatapları ile o anda sorunun çözümünü istiyor.

İyi niyetle atılmış bir adım olabilir ancak muhalefetin meclis üyeleri ile daire müdürlerinin zaman zaman karşı karşıya gelmeleri, hatta ufaktan atışmaların olduğunu görüyoruz.

Benim meclis toplantısında gördüğüm bu karşılaşmaların müdürler için sıkıntılı bir duruma geldiği... Başkan Taban buna bence bir çözüm bulmalı.

Ramazan'da olabildiğince sakin olan Belediye meclisi bayram sonrası fazlasıyla hareketliydi. Bakalım Temmuz meclisinde neler yaşanacak?