Her şey geçen yıl Ramazan ayında Kafkas Kültür Derneği iftarında yapılan konuşmayla başladı Manavlar için. Hüseyin Şahin?in ?25 yıldır biz etkeniz, siz edilgensiniz? cümlesi açıkçası rahatsız etmişti onları fazlasıyla. O gün seslerini çıkarmadılar zira güçlü olup olmadıklarını, arkalarında Manav halkın olup olmadıklarını dahi tam kestiremiyorlardı. Ama o cümleye cevap verebilecek bir an yakalamaları gerekiyordu.

Erdoğan Kızmaz kamudaki idarecilik anlamındaki başarısını, sivil toplum kuruluşları bazında da gösterme adına yola koyulduktan sonra Şubat ayında muhteşem bir kongreye imza attı. Belki de dernek bazında ikincisini göremeyeceğiniz tarzda bir kalabalık vardı Manavlar Kongresinde. Eski adıyla Gölbaşı yeni adıyla da Alyans Düğün Salonu hınca hınç dolmuş, bir o kadar insan da dışarıdaydı. Gerçekten büyük bir organizasyon başarısıydı bu. Fakat ikinci büyük hata da burada yapıldı iktidar partisi için. İktidar partisi bu kongrede Belediye Başkan Yardımcısı ve İlçe Başkanı bazında temsil edilirken; muhalefetin İnegöllü olmayan Bursa milletvekili yerini almış, hazır o kadar kalabalığı da yakalamışken iktidara da tabiri caizse giydirdikçe giydirmişti.

O büyük destek ve kalabalığın ardından Kızmaz?ın söylemlerine dikkat ederseniz ?Artık İnegöl?de söz sahibi olmak istiyoruz? cümlesini her daim ifade ettiğini görürsünüz. Yerel seçimlere 1 yıl kala Manavlar, bunu gelen her siyasiye de söyleyeceklerdi. Şimdiler Manavların sesinin daha gür çıktığını daha iyi görüyorsunuz.

Manavlar Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz?a o gün ?Neden sesini yükseltmiyorsun, neden milletvekilinin o sözüne cevap vermiyorsun? dediklerini biliyorum. Fakat Kızmaz sanırım cevap için kongreyi bekledi. Köylerde ve merkezde müthiş organize oldu ve o büyük buluşmayı gerçekleştirdi. Cevabı kongre ile verdi. Şimdi rahatlıkla her yerde ?Söz sahibi olma zamanımız geldi? diyebiliyor. Olur mu, olmaz mı işte onu zaman gösterecek. Ama şu bir gerçek, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.