1987 yılı dönemin başbakanı Merhum Turgut Özal ilçemizde bir miting yapacak, ayrıca da ilçemizde bazı kurum ve kuruluşları ziyaret edecektir.

Bu yüzden Bursa Valisi İnegöl Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü arar. Öğle paydosu olduğu için işe gireli birkaç ay olmuş bir personelden başkası yoktur. Telefonu o kaldırır, Bursa Valimiz karşısındadır.

Valimiz "Oğlum yarın Sayın Başbakanımız geliyor, o yüzden İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nin son durumu hakkında bilgi edinmek istiyorum. Müdürün gelince beni arasın." İnegöllü cevap verdi "Tamam efendim gelince müdürüme söylerim o size gereken talimatı verir." İnegöllü "malumat" ile "talimat"ı karıştırmıştır.

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

İBRAHİM ARABACI: İnegöl Belediye Meclis Üyesi, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Kurucu Başkanı. 1925 yılında Bulgaristan Filibe Şehrinde doğdu. Aile 1938 yılında Türkiye'ye İnegöl'e göç ettiler. Mesleği İnegöl'ün ilk ustalarından sandıkçı Hakkı Maltepe Usta'dan öğrendi. 1950'li yıllardan itibaren kendi işini kurdu. Gerek usta, gerek cemiyetçi bir insan olarak çevresine faydalı olmaya çalıştı. 1965 yılında İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Kurucu Başkanıdır. 1969 yılı İMASKO Kurucuları arasında yer aldı. Bir dönem İmasko Başkanlığı görevinde de bulundu. 1968-73 yılları Adalet Partisi İnegöl Belediyesi Meclis üyeliği görevinde bulundu. 1970'li yıllarda Eskişehir'e taşındı. Yaşamını ve mesleğini Eskişehir'de sürdürdü. 05 Ocak 2007 tarihinde Eskişehir'de vefat etti. Kaynakça : 13.12.2016 tarihinde yeğeni Eray Aycan ve oğlu Celal Arabacı ile görüşüldü.

SÜLEYMAN ARABULAN: Din adamı, 1944 İnegöl-Yeniceköy doğumludur. İlkokulu Yeniceköy'de okudu. Bursa İsmail Hakkı Tekkesi'nde hafızlık eğitimini tamamladı. Askere gidene kadar fahri olarak din adamlığı hizmetinde bulunsa da resmi görev almadı. Ankara'da yaptığı askerlik sonrası meslek hayatındaki tek ve aynı görev yeri Kocatepe Camii Müezzinliği görevine 1966 yılında başladı. Emekli olduğu Ocak 2003 tarihine kadar aynı görevde bulundu. Kendini geliştirmeyi ilke edinen ve bunu gerçekten başardığı görülen Arabulan ülkenin en iyi Kuran'ı Kerim ve ilahi okuyanlarından ve en iyi mevlithanlarından biri olarak yıllarca görevini sürdürdü. 22 Ekim 2006 tarihinde Hürriyet Gazetesi'nde "Mihrabın Yedi Duayeni" adlı bir makalede ülkenin en iyi yedi okuyucusu arasında gösterilmektedir. Ülkemiz adına defalarca yurtdışı etkinliklerinde görevlendirildi. TRT Ankara Radyosundaki İnanç Dünyası programı altmışlı yıllarda onun tarafından başlatılmıştır. Tüm Ulus Yıllarca o'nun sesinden okunan dua ile TRT radyo ve televizyonlarında oruç açtık. Radyo ve televizyonlarda okuyucu olarak yıllarca hizmet etmiştir. 1989 yılında Mesut Uçakan tarafından din eğitimi amaçlı TRT ye hazırlanan "İslamın Şartları" adlı dizi filmin müziklerini de hazırlamıştır. Türk Diyanet Vakfı yayınları arasında Taş Plağa okumak da dahil olmak üzere hatim, ilahi, mevlit, hacca gidenler için özel olarak hazırlanmış yayınlar gibi farklı amaçlarla otuza yakın okuması ile karşılaşılmaktadır. 03.Şubat 2003 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : 31.05.2016 oğlu Murat Emre Arabulan 20.12.2014 arkadaşı Hüsnü Şimşek görüşüldü. www.hurriyet.com.tr/mihrabın-yedi-duayeni-5299812