Uzun bir pandemi dönemi yaşandı.Okullar bir açıldı bir kapandı.Dersler uzun süre online olarak devam etti.8.sınıf öğrencileri bazen yüz yüze çoğu kez online olarak derslere devam etti.Bu pandemi döneminde en büyük zorluğu veliler yaşadı.Oğlum ders başlıyor,kitabını ve defterini hazırla diye defalarca söylemlerde bulundular.Dinleyeni oldu,dinlemeyeni oldu.Olan velilere oldu.Üzüm üzüm üzüldüler.Tabiki bu arada hiç zorlanmayan velilerimiz de oldu.

Sayılı günler çabuk geçer derler ya işte aynen öyle de oldu.Sınav günü geldi çattı. 6 Haziran Pazar günü LGS sınavı yapıldı.Yaklaşık 1 milyon 200 bin kişi sınava girdi.Sınav günü öğrenciler değil de sanki veliler sınava girdi.Bu her sınav döneminde böyle zaten.Öğrencilerden çok velileri sınav heyecanı sarıyor.Veliler sınavı bir yarış haline sokuyorlar.Öğrenciyici de yarışmaya katılacak bir birey olarak görüyorlar.Herkes çocuğundan sınav günü olağanüstü bir başarı beklentisi içine giriyor.Bu böyle olmamalı.Herkesin kapasitesinin aynı olmadığı iyi bellenmeli.

Bir LGS dönemi daha geldi geçti. Biri biter kervana bir yenileri eklenir.Bu döngü böyle devam eder.Şimdi sıra bu sene 7.sınıfta okuyan öğrencilerde.Okulların tatil olmasıyla birlikte 7.sınıf öğrencileri 8.sınıf öğrencisi olacaklar.Veliler şimdiden arayış içine girerler.''Okulunda mı kalsın.Başka okula mı göndereyim.Özel okula mı vereyim.Özel okula vereceksem hangi özel okula vereyim.''diye arayış içine girerler.Bu kaygılarında veliler gerçekten çok haklılar.Çünkü öğrencilerinin ortaokulun sonunda kendilerini hayata hazırlayacak lisenin belirleneceği sınava gireceğini çok iyi bilirler.Veliler kaygılı çünkü mahallelerindeki lisenin çocuğunu hayata hazırlayacağına inanmazlar.İnanmadıkları için de nitelikli okul arayışına girerler.Keşke bu böyle olmasa ama bu bir gerçek.Nitelikli okul sayısı yok denecek kadar az.Böyle olunca da bir yarıştır başlar. Yetkililerimiz bu bir yarış değildir deseler de ,toplumdaki herkes bunun bir yarış olduğunu iyi bilir.O zaman bu maratona iyi hazırlanmak gerekir.

Bu uzun LGS yolculuğunun sonunda herkes başarılı olmak ister.Ben de'' ne güzelsözler.com'' kaynağından seçtiğim başarı ile ilgili sözleri sizlerle paylaşmak istiyorum.

İstemek, ´İstiyorum´ demek değil, harekete geçmektir.

İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir

Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerekir.

Eğer gelecek hakkında düşünmezseniz, asla bir geleceğiniz olmaz.

Taşı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.(Latin Atasözü)

Savaşan kaybedebilir, savaşmayan çoktan kaybetmiştir.

Erişmek isteği hedefi olmayanlar çalışmaktan zevk almazlar.

Başarı için plan yapmıyorsanız, o zaman hükmen başarısızlığı planlıyorsunuz demektir.

Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir. Mark Kay

Yapabileceğimiz şeyleri yapmaya başlarsak, kendimizi hayretler içinde bırakacak sonuçlar alırız.

Başarıya ulaşamayanların yüzde doksanı yenilgiye uğramamıştır. Sadece pes etmişlerdir. Paul J. Meyer

Yaptığım on şeyden dokuzunun başarısızlıkla sonuçlandığını gördüm gençken. Başarısız olmak istemiyordum, onun içinde ben de on kat daha çok çalıştım. (YARIN DEVAM EDECEK)