"Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde (hükümlerini uygularken) onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." (NUR 2)

Allah insanoğlunu erkek ve kadın olmak üzere çift yaratmış. Sonra da erkek ile kadının evlenip çoğalmasını murad etmiştir. Allah'ın kanunu budur. Erkek ile kadın nikah kıyıp birlikte olacak. Böylece insan neslinin devamı da sağlanacak. Nesil korunacak.

Erkek ve kadın birbirini sevebilir. Aralarında aşk doğabilir. Bu Allah'ın kanunudur. Ancak kadın ile erkeğin yakınlaşabilmesinin en önemli şartı nikahtır. Nikahsız bütün ilişkiler aşk ve sevgi değil zinadır.

Zina, İnsanlık tarihinin en eski günlerinden bugüne tüm toplumlarda dini açıdan günah, ahlaki açıdan kötü ve sosyal açıdan kabul edilmez bir davranıştır. Çünkü zinaya kapı açılırsa nesil bozulur, toplum çöker, aile diye bir kavram olmaz.

TARİHTE ZİNANIN CEZASI

Mevdudi'nin tefsirinde verdiği bilgiye göre: "Mısır hukukunda zina eden erkek sopayla şiddetle dövülür, kadınınsa burnu kesilirdi. Hindularda zina eden kadın parçalanmak üzere köpeklere atılır, erkek ise diri diri yanması için çevresinde ateş yanan kızgın bir demir yatağa konurdu. Yunan ve Roma hukukunda önceleri karısı zina eden erkeğe karısını öldürme hakkı tanınıyordu. Yahudiler zina eden erkek ve kadını taşlayarak öldürüyorlardı. İslam hukuku, zinayı ceza gerektirir bir suç olarak görür. Zinanın evli bir kişi tarafından işlenmesi suçu daha da artırır."Zina Allah'ın en büyük yasaklarından biridir. Hem dünyada hem ahirette cezası vardır.

İnsanın sahibi Allah'tır. İnsanı en iyi tanıyan da O'dur. İnsan hakkında emir ve yasakları belirleyecek olan en üstün varlık da Allah'tır. Allah evreni yaratıp bir düzene bağladığı gibi yarattığı insana da bir takım yasalar koymuştur. Allah yarattığı kulunu yasalarına uymakla zorunlu tutmuştur. Bu amaçla elçiler ve kitaplar göndermiştir. Son elçi Hz.Muhammed'e (s.a.v) indirilen Kitap K.Kerim bir hayat kitabıdır. Yasama, yürütme, yargı, hukuk ve adalet adına insana lazım olan herşey Kuran'da mevcuttur. K.Kerim her müslümanın anaysasasıdır. Müslümanın anayasasında; zina haramdır, suçtur ve cezası vardır.

İSLAM HUKUKU

Bu ayet-i Kerime'de bildirildiğine göre zina ile ilgili yasalardan biri şöyledir: Nikahlı olmadığı halde birlikte olup zina eden kadın ile erkekten her birine, bu çirkin suçun cezası olarak yüzer kamçı vurulmalıdır. Bu ayetle konulan ceza bekarlar içindir. Kur'an, evlilik sonrası zina cezasından açıkca söz etmez, bunu belirleyen Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) sünneti olmuştur. Bu nokta Diyanet'in Kur'an Yolu isimli tefsirinde şöyle açıklanmakatdır: Nisa suresinde "Yüz sopa genel cezadır, recm, sürgün vb. cezalar ise kanunlaştırılması ve uygulanması yönetimlere bırakılmış, ta'zir diye bilinen ve değişmeye açık bulunan cezalardır"

4 ŞAHİT YOKSA CEZA DA YOK

Ancak İslam hukukunda zinanın ispatı, şahit ve delilleri konusu o derece hassas tutulmuştur ki, zinanın ispatı kolay gözükmemektedir. Beraber oturuyorlardı, aynı arabadalardı, baş başa gördük, telefonda görüşüyorlardı gibi şahitlikler ve dedikodular zina suçlaması için geçerli değildir. Zina iftirasının ve dedikodusunun da çok büyük bir günah olduğunu ayrı bir yazımızda paylaşacağız İnşallah! Taraflar, 4 şahit tarafından karı koca halinde görülmedikçe ve itiraf da yoksa zina ile suçlanamazlar. 4 şahit ve kesin delillerle zinayı ispat mümkün olmayınca da en ufak bir şüphede bile ceza düşmektedir. İspat edilemeyen, gizli kalan zina suçunun cezası Ahirete kalır. Taraflar tevbe edip zinadan vaz geçmedikçe Allah'ın azabı ile karşıkarşıyadırlar. Bu konuda ayrıntıları öğrenmek isteyenler İslam Fıkhına müracat edebilirler. İslam fıkhında bu konu çok uzun maddelerle izah edilmiştir. Bu sebeple Ayet-i Kerimedeki ana mesajı paylaşmakla yetineceğiz.

İslam hukukunda ceza ile ilgili asıl amaç suçluyu değil suçu cezalandırmaktır. İslam hukuku suç öncesi her türlü tedbiri alır. Çare ve çözümler en güzel şekilde ortaya konulur. Tüm imkan ve tedbirlere rağmen hala suç işlemeyi tercih eden varsa o kişi hak ettiği cezaya çarptırılır. Zina cezası da böyledir.