Zina eden kadın ve zina eden erkekten her birine yüz sopa vurun; Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız, Allah'ın dininde hükümlerini uygularken onlara acıyacağınız tutmasın. Müminlerden bir gurup da onlara uygulanan cezaya şahit olsun." (NUR 2)
NİKAHSIZ İLİŞKİLER: Allah insanoğlunu erkek ve kadın olmak üzere çift yaratmış. Sonra da erkek ile kadının evlenip çoğalmasını murad etmiş. Allah'ın kanunu budur. Erkek ile kadın nikah kıyıp birlikte olacak. Böylece insan neslinin devamı da sağlanacak. Nesil korunacak...
Erkek ve kadın birbirini sevebilir. Aralarında aşk doğabilir. Bu Allah'ın kanunudur. Ancak kadın ile erkeğin yakınlaşabilmesinin en önemli şartı nikahtır. Nikahsız bütün ilişkiler aşk ve sevgi değil zinadır. Zina sözlükte "meşru olmayan cinsel ilişki anlamına gelmektedir. Evlilik dışı, nikahsız cinsel ilişkiler, zina olarak tanımlanmaktadır. Kur'an-ı Kerim'de zina kelimesi beş ayette yer almaktadır. Ayrıca K.Kerim'de zina anlamında fuhuş kavramı geçer ve bu ayetlerde zina; şeytan işi, büyük hayasızlık olarak tanımlanır. Bu tanımla, sadece zina eden kadınlara değil, zina eden erkeklere de fahişe denir.
Zina, İnsanlık tarihinin en eski günlerinden bugüne, tüm toplumlarda dini açıdan günah, ahlaki açıdan kötü ve sosyal açıdan kabul edilmez bir davranıştır. Çünkü zinaya kapı açılırsa nesil bozulur, toplum çöker, aile diye bir kavram olmaz.
ZİNAYA YAKLAŞMA: Allah'ın (c.c.) K.Kerim'de "Zina etmeyin" yerine, ""Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayasızlıktır ve çok kötü bir yoldur." diye emretmesi, sadece zinanın değil, zinaya yol açacak davranışların da haram kılındığını göstermektedir. Bu sebeple Resulullah Efendimiz (s.a.v) göz zinası ve dil zinası gibi zina çeşitlerinden bahsetmiş ve uyarıda bulunmuştur.
Zinaya yol açacak davranışlardan korunma konusunda Resulullah Efendimiz'in (s.a.v) şu uyarısı çok önemlidir: "Sakın bir erkek, yanında mahremi olmadıkça yabancı bir kadınla yalnız başbaşa kalmasın. Çünkü onların üçüncüsü şeytan olur." Resulullah Efendimiz; " o benim akrabam, yakınım, dostum, arkadaşım, bir şey olmaz" deyip bu konuda gösterilecek ihmalin sonucunu ölüm olarak tanımlamıştır. Yani ölümden kaçar gibi böyle bir ihmalden kaç Can! Furkan suresi'nde zina, cinayet işlemekle birlikte zikredilir. Zina eden, aile ve nesil gibi bir çok değeri katletmiş olur.
Nikah düşen bir erkekle bir kadının, yalnız başlarına, başbaşa kalmaması; kişiyi zinadan, her türlü iftira ve dedikodudan koruyacak, çok önemli bir tedbirdir. Yolda, işte, sanal alemde, her yerde Resulullah'ın bu sünnetine uymak, kişiyi zinaya karşı koruyacaktır.
Hz.Yusuf'un Züleyha karşısında gösterdiği dirayet ve Hz.Musa'nın, Hz.Şuayb'ın 2 kızı ile muhatap olurken sergilediği haya bizlere örnek olsun: Kızı Hz.Şuayb'e: "Babacığım, Bu adamı, koyunlarımızı otlatması ve su vermesi için ücretle tut. O güçlü ve güvenilir bir insandır" dedi. Hz.Şuayb (a.s.) kızma, "O'nun güçlü ve güvenilir olduğunu nereden anladın?" diye sordu. Kızı şöyle cevap verdi: O, su kuyusunun üzerine kapatılan, ancak on kişinin kaldırabileceği kayayı kaldırdı. Onunla beraber gelirken önüne geçmiştim, o bana, "arkamdan gel ve bana yolu göster" dedi. (DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)