"Yemin olsun ki, sen onları yaşamaya karşı insanların en düşkünü olarak bulursun. Putperestlerden her biri de arzular ki, bin sene yaşasın. Oysa yaşatılması onu azaptan uzaklaştırmaz. Allah onların yapmakta olduklarını eksiksiz görür." (BAKARA 96)
ÇOK YAŞAMAK İSTEYENLER: 1000 sene yaşamak isteyen putperestlerdir. Yahudiler ise onlardan daha çok yaşamak isterler. 1000 değil yüzbin yıl yaşasan ne olur? Sonunda ölüm yok mu?
Çok yaşamak, zalimi azaptan kurtarabilir mi? İblis, kıyamete kadar mühlet aldı. Sonu ölüm ve cehennem değil mi?
Yahudiler, Resulullah Efendimize (s.a.v) karşı çıkıyor ve şunu iddia ediyorlardı: "Biz Allah'ın sevgili kullarıyız. Ahiret yurdu bize ait. Allah, cenneti bizim için hazırladı."
Yahudilerin bu iddiası üzerine şu ayet-i kerime nazil oldu: "Şayet iddia ettiğiniz gibi ahiret yurdu, Allah katında diğer insanlara değil de yalnızca size aitse ve bu iddianızda doğru iseniz haydi ölümü temenni edin bakalım, de."
" Onlar, kendi elleriyle önceden yaptıkları işler, günah ve isyanları sebebiyle hiç bir zaman ölümü temenni etmeyeceklerdir. Allah zalimleri iyi bilir."
"Yemin olsun ki, sen onları yaşamaya karşı insanların en düşkünü olarak bulursun. Putperestlerden her biri de arzular ki, bin sene yaşasın. Oysa yaşatılması onu azaptan uzaklaştırmaz. Allah onların yapmakta olduklarını eksiksiz görür."
ÖLÜMDEN KORKANLAR: Yahudiler, sadece kendilerinin cennete gireceklerini iddia ederler. Ancak insanlar içersinde dünya hayatına en çok düşkün olan ve ölümden korkanlar da yine yahudilerdir. Onlar canlarına, puta tapanlardan daha düşkündürler.
Araplar bin'i çoklukta mübalağa etmek için kullanırlardı. Müşrikler de ölümden korkar ve çok yaşamak isterlerdi. Öyle ki müşriklerden biri aksırdığında; "Bin yıl yaşayasın" diye karşılık verirlerdi. Yine müşrikler de birbirlerini selamlarken; "On bin sene yaşa" demek adettendi.
Mecusiler de kralları için; "Bin Nevruz yaşa, hayat sür!" şeklinde dua ederlerdi.
Konunun bu noktasında şu hatırlatmayı da yapalım: "Çok yaşa!" gibi ifadeler mecusi kültüründe olduğu için aksırana "çok yaşa" demek yerine; söylenmesi sünnet olan "Yerhamükellah" (Allah sana rahmet etsin) ifadesini kullanmalıyız. Aksıran kişinin de "Elhamdülillah" demesi tavsiye edilmiştir.
Müşriklerde ahiret hayatına iman yoktur. Onlar hayatı sadece bu dünya hayatından ibaret görürlerdi. Dolayısıyla onların dünya hayatına düşkünlükleri doğal bir sonuçtu.
Putperest inancına göre; onların cenneti burasıdır. Peki, ahiret hayatına iman ettiklerini iddia eden Yahudilere ne oluyor? Neden ölümden korkuyorlar? Neden hiç ölmeeycekmiş gibi yaşıyorlar?
(DEVAM EDECEK İNŞALLAH!)