Kıraathane muhabbeti kaldığı yerden devam ediyor.

Evet, Dipsizgöl kıraathane sohbetleri bu hafta da Akçaç önünde, Silasızın kahvenin karşısında ki Dalı Ahmet'in kahveden devam etmektedir.

Yatsı namazına müteakiben cami cemaatinin tamamı kahveye gelmiştir.
Sohbetler o kadar nam salmıştır ki; 7'den 70'e bütün köy ahalisinin haricinde Deydinler'den gelenler, (Kestanealan) Abazalar'dan gelenlerin yanında bu hafta da İsaören'den spor kulübü başkanı Erhan Ulu, Kıvırcık Hüseyin, Sarı Nurettin ve bir münübüs dolusu insan gelmiştir.

Ayrıyetten Topal Neşat hoca da gelmiştir. Kısa bir sessizliğin ardından Canbaz Kara Yusuf; "Dede televizyonu kapatıyorum" deyince;

"Tamam kapat, kapat evlat, ben de çayları dökeyim, Mecit'le dağıtın. İnsanların harareti geçsin" deyince, yeni gelen Süpürgeci Mümin dede ayağa kalkıp: "Komşular bu akşam ki çayları ben söylüyorum kimse itiraz etmesin."der.

İtiraz eden olmayınca, İncili Çavuş, Mollollu Ali dedenin rahatsızlığına binaleyh sohbete başlar.

"Evvet bu hafta gerçek gündem konularından bahsedeceğim. Bu gün başımızda bulunan kur savaşları sadece bu günün konusu değildir.
Sadece kazanmak, daha çok kar etmek üzerine kurulmuş olan Kapitalizm'in 300 yıldır üzerimizde oynadığı bir oyundur."

"Bu acımasız Kapitalistler için tek bir kural vardır, o da daha çok kazanmak... Ve dünyayı iliklerine kadar sömürmek... Dünyanın tüm zenginliklerine el koymaktır."

Birinci Dünya Savaşı'nda İngiliz başbakanı Çörçil şerefsizi; "1 damla petrol 1 damla kandan değerlidir." demiştir. Lakin altın,petrol bilimum yeraltı zenginlikleri nerede bu kahpe Kapitalistler oradadır.

Akabinde 2. dünya savaşının bitişinden sonra kapitalist düzen petrol, silah ve ilaç ticaretinin tamamının sadece dolar ile yapılabileceğinin, zinhar başka bir para biriminin kullanılamayacağı kararı alınır.

O günden bu güne kadar da bu kuralın dışına çıkmak istiyen devletlerin yada yöneticilerin başına neler geldiği hepimizce malumdur.

Lakin bu zulüm düzeni ebet müddet devam etmiyecektir. Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah'ı vardır.

Ki bu düzen en zalim olduğu anda yıkılacaktır. Nasıl ki; "Karanlığın en koyu anı aydınlığa en yakın olduğu zamandır." derdi Oğuz Ata dedem.
"Gelelim bu günümüze, Tramp'ın Amerika'sı önce Alamanlara hırlamış lakin Alamanlar biz gibi değil, yıllık 400 milyar yura cari fazlaları olduğundan, yuroları dolar karşısında hiç değer kaybetmemiştir.

Ardından Tramp'ın Amerikası Çinlilere saldırmış. Lakin yılda 350 milyar dolar çari fazlası olan çin 'in yuanı'da dolara boyun eğmemiştir.
Derken sıra bize gelmiştir. (YARIN DEVAM EDECEK)