Yetmişli yıllar; daha önce İnegöl'de İngilizce öğretmenliği yapmış bir bayan öğretmenin, İngiltere ziyaretinde yolun ortasından gittiğini gördüğü aile hakkındaki "Bunlar kesin Türk" düşüncesi, "İnegöllüyüz" cevabıyla doğruluk kazandı.

Yine yetmişli yıllar Hollanda Amsterdam Harlem Strad; cadde ortasında adamın biri yürüyor, Türk olduğu belli. İnegöllü sürücü de adamı geçemediği için bağırıyor "Hemşehrim İnegöllü müsün?" yaya dönerek cevap veriyor "Kulaca'danım ağabey."

İZ BIRAKAN İNEGÖLLÜLER

YUSUF ALPER: İnegöl Belediye Meclisi Azası, cemiyet adamı. 1897 İnegöl doğumludur. İlçemizde dava vekilliği yaparak hayatını sürdürmüştür. 01.01.1936 tarihinde üye olduğu İnegöl İdmanyurdu Spor Kulübünde uzun süre yönetim kurulu üyeliği yaptı. Aynı şekilde İnegöl Belediye Meclisi Azası olarak ta hizmet etmiştir. 23 Eylül 1945 tarihinde Ankara'da vefat etmiştir. Vefatı sonrası adı İnegöl Belediye Meclisi'nce o gün için Kemalpaşa (sonradan Turgutalp) Mahallesinde bir sokağa verilerek yaşatılmak istenmiştir. Kaynakça : 25.07.2016 tarihinde Semih Başaran aracılığı ile oğlu Nusret Alper ile görüşüldü

HİDAYET ALSAN: Tespit edebildiğimiz en uzun süre yaşayan İnegöllü. Vefat ettiğinde 110 yaşında idi. 1905 yılı İnegöl Fındıklı Köyü doğumludur. Fındıklı köyünde ailesi ile birlikte yaşamını sürdürüyordu. Yaşlılıktan doğan sebeplerden 24.12.2015 tarihinde vefat etti.

Kaynakça : okurgazetesi.com/haberindex.php?ktg:guncel&hn=6218, www.haberyorumgazetesi.com/ haber/asirlik-nine-yasama-gozlerini-yumdu-29294html.

ABDÜLMECİT ALTAN: Yeniceköy Belediyesi ilk başkanı. "Mecit Çavuş" olarak'da tanınır. 1891 Batum doğumludur. Çanakkale Savaşı, Balkan Savaşları, ve Kurtuluş Savaşına katılmış. Çanakkale Savaşı'nda ayağından yaralanmıştır. Saadet Köyü Bölgesinde Müfreze Komutanlığı yapmıştır. Müfrezesi Kurtuluş Savaşı döneminde Pazaralan, Mesruriye ve Muzal Köylerinin bulunduğu bölgeyi kontrol ediyordu. Kuva-i Milliye İnegöl çalışmalarına katılmış önemli yararlılıkları olmuştur. İstiklal Madalyası sahibidir. Savaş sonrası Yeniceköy'e yerleşmiş. Orada tarımla uğraşarak hayatını sürdürmüş. Daha önce muhtarlık da yaptığı Yeniceköy'ün 1956 yılında Belediye olması sonrası ilk Belediye Başkanı seçilmiştir. 1956-60 yılları Demokrat Parti'den Yenice Belediye başkanıdır. 14 Ocak 1960 tarihli Kongre'de Demokrat Parti İnegöl İlçe Yönetim Kurulu üyesi seçiliyor. 10.10.1967 tarihinde Yeniceköy'de vefat etti. Belediye Meydanındaki Aile Çay Bahçesine Mecit Altan Parkı ve ana caddeye Mecit Altan Caddesi adı verilmiştir. Kaynakça : 30.11.2016 tarihinde Yeniceköy'den Mustafa Turan ile görüşüldü.