Akıl hep şükrettiğini zanneder. "Tek akıllı sen misin arkadaş?" derken bir yanın sere serpe zihinlerde "Biz hain değiliz." demek ister. Reddetmenin dayanılması gereken boşluğu artık vücudu kaplamıştır.

Önce acaba ile başlamaz, her zaman atılgan ve kusursuz beklentilere sahiptir. Acınası bir sona doğru dört nal bulma derdine bile girmeden ilerleyiş devam eder.

Hadi bana aksini söyle.

Hepsi yerli yerince buna uyarken insan olma özelliğini kaybetmenin sırası gelir. İnsan diyerek çıkılan yollarda insan leşleri isyanın doğal sonucu gibidir. Kimseyi öldürmemiş isyankarın isyanı yarımdır, eksiktir.

Her isyan böyle değil diyerek sokak yürüyüşlerini bir tarafa koyalım şimdi. En büyük sokak senin odan, en büyük meydan karşı koyman gerekenlerin meydanı değil mi? Kimi zaman baban olur, kimi zaman öğretmenin. Yetmez, yaratıcıya olan isyana gelir sıra.

Bir meydan arar gözlerin. Arafat'a çıkacak halin yok ya. Bir çıkabilseydin, bir görseydin; inan bana en büyük isyanın nefsine olurdu. En büyük kafirin kim olduğunu bilerek harekete geçebilirdin.

İçinde taşıdığını hayvan diye tabir etsem abartı olmayacak zira onun durumu, sadece çobanın bağırmasını işiten hayvanların durumuna benzer.

Bu ağır oldu deme. Sokaktan eve dönüşümüzün ardından "Asıl isyan budur." diyerek kodlanmış hayatları yok mu sayalım? O gün gelene dek dimdik ve dipdiri tutulması gereken isyan duygusunun temellerini görmezden mi gelelim?

O kadar değerlisin ki, seni sana bırakmanın vakti değil. Üzerimize sabır dök ve ayaklarımıza sebat ver diye O'na dua ederek geleceğim kapına. Bir otopsi yaparcasına yırtmak isterim göğsünü.

Besmele çekerek girişirim ve bizi kafirler kavmine karşı muzaffer buyur derim. O küfürdür bu gencin de gözlerini kör eden. Gözlerimin görmek istemediğidir son deminde otopsi masasına gelen.

İsyan, her an otopside kalmış bir canlı türü...

Allah'ım;

Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et. En büyük hataya koşarken içlerindeki nefislerinin bitmek bilmeyen isteklerine karşı bizlere yardım et. "Şimdi ben mi dinden çıkmışım?" derken sıraladığı örnekler arasında kendini çoktan aklamış bu zihniyeti onlara aşılayanları bertaraf et. Çünkü bu gençler değerlidir.

Ana kuzusudur, baba yavrusudur. Şimdi isyan zamanıdır diyerek en aç vahşetin önüne atılırken burası doğa parkı denilen sokakların masumudur. Ta ki ilk isyan ile haddinden çıkarak bunu da kaybedinceye, doğruluk ile eğrilik birbirinden ayrılmıştır denildiğindeki şafak sökene kadar.