Onların en büyük özelliği çok iyi saklanabilmeleridir. Sizden görünmek konusunda mahirdirler. Münafıklıkta ihtisas yapmışlardır. İki yüzlülükte level atlamışlardır. Sizin kim olduğunuz önemli değildir. Eğer bir solcuysanız onlar da solcudur, sağcıysanız sağcı, ülkücü, HDPKK sempatizanı ve hatta seküler ya da bir şeriatçı (!) yeter ki kendi organizasyonlarının menfaatine olsun.

Onlar Pensilvanya tanrıları ne derse harfiyyen ona uymakla yükümlüdürler. Asla akletmezler, düşünmezler.. Ben onları her zaman Cengiz Aytmatov'un ilk kez bir romanında geçen o mankurtlara benzetirim. Bir de tarihte meşhur olmuş, Alamut kalesinde bir grup suikastçisi ile konuşlanıp selçuklu döneminde terör estiren, yalancı peygamberlik iddiasında da bulunmuş o sapık ve katil Hasan Sabbah denen adamın suikastçi teröristlerine benzetirim bunları. Pensilvanya'da ki ihtiyarı da Hasan Sabbah'a...

Onlar için din, vatan, millet gibi kavramlar boştur. Kendi organizasyonları herşeyin üstündedir ve bunun da mutlak hakimi Fethullah denen teröristtir. O ne derse yaparlar.. Yeter ki emir gelsin en yakın dostlarını, akrabalarını bile satabilecek cibilliyete sahiptirler. Ve bunu bir de utandaman "Allah rızası için" yapabilirler...

Kendi menfaatlerine olduktan sonra her türlü ideolojiyle kucaklaşabilirler. Yeri gelir komünist olurlar, yeri gelir kapitalist... Yeri gelir AK Parti'li görünürler, yeri gelir CHP'de, SP'de HDP'de ve hatta MHP'de boy gösterebilirler..

Kemalist olurlar, Apoist olurlar, Hedonist ve hatta LGBT üyesi bile olurlar.. Mutlaka STK'lara sızmak gibi bir alışkanlıkları vardır.. Asla pişman olmazlar, pişman olanlara gıcık kaparlar. Sevmezler, tehdit ve şantaj ile tekrar eski yollarına çevirmek için çabalarlar bir de bu haltları "ibadet" sosu ile ambalajlayarak vicdanlarını rahatlatmaya çalışırlar.

Suriyeli mevzusu üzerinden iç çatışmayı körüklemek için sabah akşam fitne yayararak faşistlik bile yaparlar..

Yeri gelir gizli kamera ile insanların zaaflarından yakalayarak tehdit ederler, şantaj uygularlar siyasi veya ekonomik mefaat devşirirler. Uymayanları rezil ederler. İnsanların yatak odalarına kadar gözlerini dikerler..

Nerede bir muhalefet var haklı ya da haksız, adaletli yada adaletsiz farketmeksizin, sırf onlara savaş açmış olan Erdoğan'a karşı olan nefretlerinden dolayı birlik olurlar..

Uydurma ve montaj video ve capsler ile toplumu kaosa sürüklemek için sosyal medyayı etkin kullanırlar. Doğru olan sorunları da köpürterek olduğundan daha büyük bir sorun gibi göstermekte ayrıca görevleridir.

Kendilerinden başka kimseyi kurtulmuş olarak görmezler. Çünkü kendi tanrılarına itaat ile mutlak bağlılık tek ölçüleridir. Bu ölçünün dışında her kim olursa olsun, isterse anne ve babaları olsun Cehennemliktirler. Bir tek kendileri seçilmiş, kurtarılmıştırlar. Bu yüzden küffar ile (!) savaşta her türlü hile caizdir. Bu düşünceye mebni olarak her türlü enstürman rahatlıkla kullanılabilir ve dahi onlar için bu bir ibadettir...

Bunları fark etmeniz çok zordur, çünkü her zaman içinde bulundukları kabın şeklini alırlar. Bukalemun gibi her renge bürünebilirler.

Allah bizleri bunlardan, bunların şerli oyunlarından muhafaza etsin...