İnegölspor'da kötü gidiş devam ediyor. Sekiz maçtır galip gelemeyen ve oyun olarak herhangi bir gelişim gösteremeyen takımla karşı karşıyayız. Ziraat Türkiye Kupası gibi, alt lig takımları için önemli bir gelir kaynağı olan turnuvada ikinci maçta da galibiyetle tanışamadık. 3. Lig takımı olan Sancaktepespor karşısında alınan mağlubiyet bize gösteriyor ki sahadaki birçok oyuncu sezonun bir an önce bitmesini istiyor.
Sancaktepe karşısında bu sezon 20. resmi maçını oynadı İnegölspor. İlk maçtan bu yana futbolcularda herhangi bir bireysel gelişim görünmediği için takım olarak gelişim de ne yazık ki sağlanamadı. Yönetimin daha ne yapması gerektiğini gerçekten merak ediyorum. Günü gününe ödenen paralar, ikiletilmeyen futbolcu istekleri... Demek ki başarı için bu da bir çözüm değilmiş.
İnegölspor, alternatif oyuncuların ağırlıkta olduğu bir kadroyla çıktı sahaya. İlk yarıda orta alan mücadelelerinin daha fazla olduğu, pozisyon sayısının çok az olduğu sıkıcı bir görüntü vardı. İnegölspor bu yarıda Mahmut'la bir penaltıdan yararlanamazken, Sancaktepe, son dakikalarda bulduğu golle ilk yarıyı önde bitirdi.
İkinci yarı takımlar arasındaki güç farkı sahaya yansır ve İnegölspor bu maçı çevirebilir düşüncesindeydik. Nitekim ikinci yarıda iyi oynayan bir İnegölspor vardı. Oyunu rakip yarı alana yığdılar. Hücumun genelinde sağ kanadı kullanan İnegölspor, ceza sahasında ve çevresinde çoğalamayınca gelen ortalar rakip savunma tarafından uzaklaştırıldı. Hacı Mustafa ve Hasan'ın oyuna dahil olmasıyla dönen topları Bordo Beyazlı oyuncular toplayınca aranan gol 85. dakikada Hasan'la geldi. Maçın son dakikasında Sancaktepe bir gol daha buldu ve daha çok isteyen taraf maçı kazanmış oldu.
Sancaktepe'yi mücadelesinden ve isteğinden dolayı tebrik etmek lazım. Kendilerinden bir üst ligde oynayan bir takıma karşı son derece disiplinli ve kararlıydılar. Maçı daha fazla istediler ve haklı bir galibiyet aldılar. İnegölspor ise bu tip maçları ilk yarıda bitirmesi gerektiğinin farkında olmadığından tek devrelik futbolu ne yazık ki galibiyet için yeterli olmadı.
Alt yaş gruplarında ekstra performans sergileyen oyuncuların A takım seviyesine uyum sağlamaları epey zor oluyor. Bunun örneğini genç Oğuzhan'da gördük. İyi niyetli mücadelesine rağmen rakip stoperler arasında kaybolup gitti. Ali Aytemur, Rize maçına oranla daha iyiydi. Mahmut, iki sezondur devam eden kötü performans istikrarını sürdürüyor. İnegölspor adına sahada tek dikkat çeken isim ise Ömer Faruk Boz'du. Mahmut'un yokları oynadığı, Ömürcan'ın etkisiz olduğu, Oğuzhan'ın da kaybolup gittiği hücum hattını tek başına ayakta tutmaya çalıştı.
Ziraat Türkiye Kupası'ndan ek gelir dışında kimsenin bir beklentisi yok. Tek beklenti, ulusal kanallarda yayınlanan bu karşılaşmalarda oyuncuların en azından sahada iyi mücadele etmeleri. İnegölspor'un bugüne kadar sahasında yendiği başta Beşiktaş olmak üzere birçok Süper Lig takımı varken şimdi Sancaktepe gibi 3. Lig takımlarına yenilmesini taraftar hazmedemiyor. Devre arasında umarım İnegölspor'un başarısı için gereken her şey yapılır ve bu takım şampiyonluk parolasıyla başladığı ligde en azından Play-Off'u zorlar. İnegölspor için en hayırlısı neyse o olsun.