Bu günkü Dipsizgöl Kıraathane sohbetimize meşelikte bulunan Dipsizgölköyü Sebze, meyve toplama ve yeni Tanzim Satış Noktasında Devam Etmekteyiz.

Havaların Güzel olmasına istinaden, ikindi namazından çıkanlar toplanıp meşeliğin yolunu tutmuştur. Ahali araçlarla meşeliğe intikal etmiş İncili Dede yerini almış.

Vatandaştan önce tanzim satışa gelmiş olan Karakulak Mustafa ocağın altını harlamış ve: '' Bu Hafta çaylar benden.'' Diyerek noktayı da koymuştur. Akabinde Kırdavut' un Hüsen ' de, '' Bu gün rahmetli Deli İsmal Biladerimin ölümünün seneyi devriyesidir, komşular. Buna mukabilen kekleri İsmail kardeşimin hayrı için ben dağıtacağım. Rabbim Kabul etsin. '' Deyip İkram faslı kapatılmıştır.

Ortam hazır olmuş herkez yerini almıştır. İncili Çavuş, '' Bu gün aramızda bulunan misafirimiz, eskiden İlçemiz Şübe Müdürlerinden. Şuan ise köylere hizmet götürme birlik başkanı Sinan Kağan Kardeşimizdir. Kendisine Dipsizgölköyü adına hoşgeldin der sözü ona bırakırım.''
'' Hoş Bulduk. İncili Dede. Öncelikle beni telefon ile arayıp köyünüze davet ederek, kooperatifçilik hakkında bilgi vermemi istiyen torunun Bahattin abiye teşekkür ederim.

Burada bulunan ve ilçe tarım ile mesaisi olan arkadaşlar beni tanır. Sinan Kağan olarak ilçe tarım müdürlüğünde şube müdürü olarak, çalışmaktayken Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Bursa köylerine Hizmet Götürme Birliği Personel Müdürü olarak yeni göreve atandım. Şuan bu görevi yapmaktayım. Bu gün buraya kooperatifleşmeyi anlatmak için davet edildim.

Evet kırsal bölgelerimizin kalkınmasının en önemli olmaz ise olmazı kooperatiflerdir. Ve kooperatifler: kooperatif yönetiminin karar defterine yazdığı, aklınıza gelen her işi yapabilir. Sadece nikah kıyamaz. Ve cenaze yıkıyamaz. Tabi eskiden olsaydı, muhtar ve imamın üye olması durumunda nikah da kıyar cenaze' de yıkardı. Lakin Büyükşehire bağlanarak Köy sıtatüsünü kaybettiğinizden, bu işleri belediyeler yapmakta.

Konumuz ülkemiz kırsal kalkınmasının en önemli ergümanı olan kooperatifçiliktir. İlçemizde çok başarılı olan örnek bir Kulaca Köyü Kalkınma kooperatifi bulunmaktadır. Kırsal bölgelerimizin planlı, programlı, sağlıklı hayat idame ettirebilmeleri açısından birlik beraberlik içerisinde olmalı kooperatiflerimize sahip çıkmalıyız. Gideceğimiz başka yer, yapacağımız başka iş yoktur. Bundan Gayri köylerimiz İçin Kooperatifleşmek olmazsa olmazdır.Lakin Bunların olabilmesi için İnsanların HASETLİK VE FESATLIK HASTALIĞINDAN kurtulması elzemdir.Başkacada yol yoktur. Ben Devlet Memuruyum. Bu gün varım yarın yokum. Lakin Köylerimiz herdaim var olacaktır. Köylerimizin ayakta kalabilmesi ve Kapitalist düzende yaşıyabilmeleri adına Kooperatifleşmeye 4 değil, 4 yüz değil, 4 bin el ile bu kooperatif olayını ciddiye alarak hayata geçirmeleri hava gibi su gibi, yaşamsal mecburiyetleridir. Yani Atı alan Üsküdar'ı Geçer. Geçemiyen askari ücretli marabalığa devam eder.''

''Ağzına sağlık Sinan müdürüm''. Diye sohbete ara verir İncili çavuş.

Sonra mı, ne Olur.??? Sonrası haftaya İnşallah!

Genç Gazeteye abone olacan öğrenecen.

GARİP FAKİİ.